Postup přípravy
Krok 1: Množství surovin se řídí počtem strávníků. Nachystáme všechny suroviny, hlavně pokrájíme rajčata, okurky, cibuli a případně ostatní suroviny na plátky, připravíme si všechny potřebné věci k ruce.
Krok 2: Opečeme silnější plátek sekané. Stejně opečeme i řezné plochy housky, které pomažeme zvolenou ingrediencí nebo i jejich směsí a vrstvíme jako hamburger nebo se sýrem upravíme jako cheeseburger. Plnit můžeme i obyčejné housky nebo kaiserky.
Krok 3: Zásadou je dát na pomazanou housku nejdřív maso (tedy sekanou, kterou případně podložíme listem salátu, aby moc nenasákla spodní část housky a nerozjela se). Dál vrstvíme podle chuti a obsahu ledničky, nechte pracovat fantazii.
Zveřejněno 9. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná jako "hambáč"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz2L
Moje poznámka
Sekaná jako "hambáč"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz2L
Nejnovější recepty
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 minutami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno 17. 12. 2025 11:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 3 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 3 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 10 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 16 hodinami
Suroviny:
sekaná,
sýr,
houska,
zelenina,
zelenina,
hořčice
Komentáře (6)
Dajda: SilviaD: JanaHl: Ivana Ch: Recept jsem původně myslela na využití domácí sekané k večeři. Ale ta na fotce je kupovaná a výborná. Mám tady ve městě oblíbená dvě řeznictví, do jednoho chodím pro špekáčky, gothaj, tlačenku a pod., a do druhého chodím sporadicky (je hodně z ruky), ale tam dělají také řadu výtečných věcí, mimo jiné i několik druhů skvělé sekané. Je to renomované řeznictví (kromě lepšího zboží mají i trochu "lepší" ceny