Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 682 kJ / 2 553 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 53,68 g | 
| Tuky | 63,19 g | 
| Vláknina | 24,83 g | 
| Cholesterol | 366 mg | 
| Sodík | 28 mg | 
| Sůl | 0,45 g | 
| Sacharidy | 429,98 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odvážených přichystaných surovin) a tento kvásek necháme 20 minut kynout.
	Krok 2: Pak k němu přidáme zbytek surovin (kromě fíků) a uhněteme těsto. Až zcela ke konci hnětení přidáme i fíky, aby se dobře zapracovaly do těsta. V teple místnosti necháme těsto dobře vykynout – asi 45-60 minut, během té doby ho jednou nebo dvakrát propracujeme. Těsto je méně sladké, dosladí ho přidané sušené ovoce.
	Krok 3: Tvarování je velice jednoduché a rychlé: Vykynuté těsto na stole lehce propracujeme, uděláme z něj delší “šišku” a rozkrájíme ji na 10 stejných dílků, které opatrně přeneseme na plech pečícím papírem nebo fólií.
Po dokynutí (30-45 minut) peřinky potřeme lehce našlehaným bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-200 °C / 14-18 minut).
Po dokynutí (30-45 minut) peřinky potřeme lehce našlehaným bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-200 °C / 14-18 minut).
Zveřejněno 16. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Fíkové peřinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEZ8
Moje poznámka
					
				
Fíkové peřinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEZ8
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 22 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 23 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 27 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 57 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							cukr, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							array
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (6)