Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 090 kJ / 3 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,93 g |
Tuky | 117,08 g |
Vláknina | 26,38 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 475,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu a přisypeme sůl. Heru nakrájíme na vločky a poklademe ji kolem dokola na hromádku mouky. Těsto hněteme tak dlouho, až je hladké a leskne se. Pod nahřátým kastrolkem ho necháme asi 60 minut odpočívat.
Krok 2: Na utěrce ho poté vyválíme na hodně tenký plát a potřeme rozpuštěnou Herou. Navršíme hmotu utřenou z tvarohu, cukru, žloutků a citrónové šťávy, poklademe směsí ovoce, rozinek a mandlí. Pomocí utěrky závin opatrně zarolujeme, přeneseme na vymaštěný plech a potřeme Herou.
Krok 3: Pečeme v předehřáté elektrické troubě při 225°C, v plynové na stupni 3 asi 40 minut. Mezitím asi 3x až 4x potřeme Herou, aby závin byl křehký. Před podáváním moučník posypeme moučkovým cukrem.
Jíme teplý i studený. Obzvlášť chutná s teplou omáčkou s pravou bourbonskou vanilkou.
Jíme teplý i studený. Obzvlášť chutná s teplou omáčkou s pravou bourbonskou vanilkou.
Zveřejněno 26. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvovo-nektarinkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LvW
Moje poznámka
Broskvovo-nektarinkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LvW
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 2 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 22 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 38 minutami
Prošívaná deka
sikulka131 před 1 hodinou
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 1 hodinou
Kaiserky s mákem
magdalenka před 1 hodinou
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 2 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 2 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 3 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
faluska před 4 hodinami
Jednoduchá roláda
Fikina před 4 hodinami
Obalovaný chléb ve vejci
bobnak před 4 hodinami
Suroviny:
mouka,
voda,
sůl mořská,
tuk hera,
broskve,
nektarinky,
tvaroh jemný,
cukr,
žloutek,
šťáva citronová,
rozinky,
mandle,
tuk hera,
tuk hera,
cukr moučkový
Komentáře (51)
Mírně teplý, čerstvý štrůdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.
A já sem jěště brzy pro tebe přidám recept na "Exotický závin", jo!?
A dyby sem někdo na Topky přidal recept s fotkou na ten maďarský tvarohový závin (třeba ty nebo Magduška, neboi někdo další), tak mu taky složím mlsnou básničku!
servírovat, s teplým jahodovým rozvarem s troškou citronové šťávy. Měla jsem jenom mražené jahody, ale bylo to výborné. S papáním problém nebyl , už tam je jenom jedna patka ! Jahody už taky nejsou ! Plech je umytý.
Opravdu děkuji za vyzkoušení a mám velkou radost z toho jak se ti to krásně zdařilo! Fotky jsou krásné!