Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Oblíbené perníčky, které pečeme zejména na Vánoce, provoní domov medem a výrazným kořením. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a po upečení je zdobíme bílkovou polevou. Se zdobením jistě rády pomohou i děti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 604 kJ / 5 881 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,21 g |
Tuky | 158,00 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,80 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 007,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny sypké suroviny prosejeme do mísy, přidáme tekuté (med můžeme rozehřát třeba v mikrovlnce) a vypracujeme těsto. Necháme v chladu odležet, klidně přes noc, ale také můžeme s těstem pracovat hned.
Krok 2: Po uležení těsto propracujeme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 3-5 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary.
Krok 3: Klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 150 °C asi 10-15 minut. Doba pečení záleží na velikosti tvaru.
Krok 4: Po upečení necháme perníčky vychladnout a zdobíme bílkovou polevou. Cukr je dobré 3x prosít, aby byl co nejvíce jemný a neucpával zdobící trubičku/kornoutek. Přidáme i pár kapek citronové šťávy nebo citronky. Důkladně vymícháme, můžeme i vyšlehat mixérem.
Zveřejněno 15. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OAjQ
Moje poznámka
Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OAjQ
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 5 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 21 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Mistrova před 47 minutami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 1 hodinou
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 1 hodinou
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 4 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 4 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 4 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 6 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 6 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
olej,
prášek do perníku,
soda jedlá,
koření do perníku,
med,
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (2)
Kdo neochutná, neví o co přichází
600 hladké mouky
400 krystalu / krupice/
1 PL skořice
1/2 KL sody
4 vejce
100 rozpuštěného medu
1 vanil. cukr
večer vykrájet na vymaštěný plech a potřít bílkem, ráno upéct.....