Krémešníčky
Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná vanilková chuť.
Suroviny pro 1 plech
32 ks
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 480 kJ / 1 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,20 g |
| Tuky | 45,60 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 214,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémešníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Myrm
Moje poznámka
Krémešníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Myrm
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 4 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 5 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 8 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 8 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 9 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 1 hodinou
Išelské cukroví
Danakoukolova před 1 hodinou
Vosí hnízda
RNiklova před 1 hodinou
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 1 hodinou
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 1 hodinou
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 2 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 2 hodinami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 3 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
sůl,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr moučkový
Komentáře (25)
https://www.toprecepty.cz/recept/41755-nepecene-re...
Maruško a tvé krémešníčky vypadají velice lákavě.
Veronika.Hrozna:
Tož až ten krém uděláte, tož se ozvěte
Zítra jsem chtěl zkusit pudink se ZASTUDENA šlehaným sněhem, tož počkám...
Na druhou stranu, 3 bílky (+ 3 žloutky které taky zahušťují) na 3 pudinky není zas až tak moc
Na třetí stranu by asi stačily i bílky nešlehané, ale protože se špatně pojí s pudinkem, tak dost možná i proto ten sníh
Ááá nééébo, když se sníh vmíchá do horkého krému tak se srazí, ale není to ani vidět
(U nás v rodine viac frčí medový krémeš beztak.
Někdy, hlavně když bylo potřeba hodně kousků, se místo šlehačky dával na pudinkový krém vařený sníh z bílků. A to bylo nejčastěji.