Krémešníčky

Suroviny 32 ks

2 rozválená listová těsta
1 malé vejce na potření
Krém:
1 litr mléka
3 vanilkové pudinky
3 lžíce cukru krupice
3 žloutky
ze 3 bílků sníh se špetkou soli
Dále:
2 smetany ke šlehání 33%
1 ztužovač
lžíce moučkového cukru na poprášení

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto podélně rádýlkem rozdělíme na 4 pruhy a příčně na 8 obdélníčků. Zapneme troubu na 200°C. Obdélníčky dáme na plech vyložený podložkou nebo pečícím papírem a takto připravíme i druhé těsto. Obdélníčky potřeme rozšlehaným vejcem a na jednom plechu každý třikrát propíchneme vidličkou - to budou na spodky krémešníčků. Na druhém plechu je nepropichujeme, krásně se nafouknou - to budou vrchní části. Oba plechy dáme ve vyhřáté troubě upéct dozlatova (hlídáme, podle trouby 7-8 minut).

  2. Dáme vařit 3/4 litru mléka a ve zbylé 1/4 rozmícháme pudinkové prášky s cukrem a žloutky. Než mléko začne vařit, ušleháme se špetkou soli bílky. Do vroucího mléka nalijeme rozmíchanou směs a za stálého míchání metličkou uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme ušlehané bílky a za občasného promíchání necháme vychladnout. Krém není moc sladký (kdo má rád, přidá do pudinku cukr) a díky bílkům jemný a nadýchaný.

  3. Vychladlý krém přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na spodní rovné obdélníčky. Poté ušleháme hustou šlehačku a nastříkáme opět cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou na krém. Na šlehačku přiklopíme nafouknuté obdélníčky a zlehka poprášíme moučkovým cukrem .

Komentáře k receptu Krémešníčky

  • mika59: :-) moc děkuji za komentář, od tebe mě obzvášť těší :-K přeji krásný den a hodně zdraví, štěstí, úspěchů i pohody v novém roce :-):-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    casino: Našlehané bílky do pudinku dělám už dávno a dost často. Nesrazí se a pudink je výborný a řez taky.
    https://www.toprecepty.cz/recept/41755-nepecene-re...
    Maruško a tvé krémešníčky vypadají velice lákavě.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Zitra pecu ty bajecne marokanky, pred Vanoci ,jsem uz nestihla. A pak v patek, udelam kremes.

    Odpovědět

  • casino casino

    "Do horkého pudinku vmícháme ušlehané bílky"
    Veronika.Hrozna:
    Tož až ten krém uděláte, tož se ozvěte :-)
    Zítra jsem chtěl zkusit pudink se ZASTUDENA šlehaným sněhem, tož počkám...
    Na druhou stranu, 3 bílky (+ 3 žloutky které taky zahušťují) na 3 pudinky není zas až tak moc
    Na třetí stranu by asi stačily i bílky nešlehané, ale protože se špatně pojí s pudinkem, tak dost možná i proto ten sníh :-8
    Ááá nééébo, když se sníh vmíchá do horkého krému tak se srazí, ale není to ani vidět :yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Marie Svarcova: Děkuji, ano chvilku ten sníh stál, ale opravdu ne moc dlouho, no stane se. Až dovařím pudink,tak zapnu robot , aby to pak nestálo ani chvilku, snad se podaří. <3

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: :-) dík za komentář, ano ušlehaný, pevný sníh (až dělá špičky , které drží) nedává se cukr ale špetka soli. :-) kupodivu po částech zlehka zapracujeme do právě s cukrem uvařeného, tudíž horkého pudinku (použila jsem menší ruční metličku). Co se týká sněhu, který ti spadl mohl být málo ušlehaný, nikdy nepřestat šlehat . už se nedošlehá, nebo zůstal delší dobu stát a zvodnatěl. :-K překji hezký zbytek večera a všechny příští dny

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jen mě zaujalo, že do krému dát sníh, když je ještě krém - pudink horký ! :-?Může se do sněhu přidat i cukr, nebo se solí, se mi už párkrát stalo, že sníh spadl a zůstaly jen takové cácorky a vodička na dně mísy. A vyšlehal ho robot metlou a stejně jsem tak dopadla. Naposled se mi to stalo, když jsem pekla olejový korpus na dort, od Isindy, ale ten se přesto podařil.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    hospodyne: priznám sa, lístkové z toho čerstvého vnútorného bravčového sádla som robila len raz, bolo to prácne a niekde v sebe mám voči tomu nejakú stopku, zábranu. Skúšala som tiež s maslom, aj so 100 % rastlinným tukom. (Aj to od casina, ktoré tu zverejnil.) Ale potom som zistila, že za tých pár korún nemá zmysel sa s tým babrať - obchod ponúka od viacerých výrobcov.
    (U nás v rodine viac frčí medový krémeš beztak.:-8)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    magdalenka: nechtěla jsem se moc "rozpovídávat", ale také babičky i mamka po zabíjačkách dělaly lístové těsto z umletého plstního /vnitřního, ale ne střevního/ sádla. Já už ne. Jen někdy dávám napůl máslo a stoprocentní tuk. Prý je to lepší, ale já jsem rozdíl nijak nepozorovala.
    Někdy, hlavně když bylo potřeba hodně kousků, se místo šlehačky dával na pudinkový krém vařený sníh z bílků. A to bylo nejčastěji.:-)

    Odpovědět

  • gogyna: :-) děkuji , pak dejte vědět :-K hezký zbytek večera a všechny dny příští

    Odpovědět

  • gogyna gogyna

    Kreméšníky vypadají úžasně.Příštý týden je upeču.:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka: :-)moc děkuji , tak podobný jak píšeš dělala také moje sousedka a byl moc dobrý <3 hezký večer :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Marie Svarcova: U nás doma sa tiež podobne piekli krémeše. Na spodu plát lístkového cesta, na to krém ako máš v recepte, na to šľahačka, vrchný plát sa obyčajne pokrájal ešte pred pečením. Pokladal sa na naplnený plát. Ak sa nepokrájal a chceli sme to slávnostnejšie, polialo sa to celé čokoládovou polevou. A obyčajný krémeš - menej slávnostný býval dokonca bez šľahačky. Mamka v zime robila aj domáce lístkové cesto zo sádla.
    Máš to krásne!

    Odpovědět

  • MamlajdaD: Moc děkuji :-) Já ,mám recept na krémeše také asi 45 let od tehdejší sousedky (Slovenky) ale krém byl úplně jiný a peklo se i jiné těsto. Kremeše jsou asi skvělé vždy :-K hezký večer.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Krémeše jsou skvělý, původně slovenský recept. ;-):-8 Mám už moc let dost podobný receptík od jedné zdravotní sestřičky, která je původem Slovenka a musím říct, že je to dost snadný a přitom vynikající zákusek! <3:-K Já už sladké téměř nepeču, ale krémeše můžu každému jen doporučit! Je to dobrota! :yes::yes::yes: Maruško Švarcová, máš to za 5! (Ne jako ve škole, ale jako počet hvězdiček! ;-):-D:-D) Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2