Krémešníčky
Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná vanilková chuť.
Suroviny pro 1 plech
32 ks
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 480 kJ / 1 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,20 g |
Tuky | 45,60 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 214,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémešníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Myrm
Moje poznámka
Krémešníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Myrm
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 2 minutami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 11 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
sůl,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr moučkový
Komentáře (25)
https://www.toprecepty.cz/recept/41755-nepecene-re...
Maruško a tvé krémešníčky vypadají velice lákavě.
Veronika.Hrozna:
Tož až ten krém uděláte, tož se ozvěte
Zítra jsem chtěl zkusit pudink se ZASTUDENA šlehaným sněhem, tož počkám...
Na druhou stranu, 3 bílky (+ 3 žloutky které taky zahušťují) na 3 pudinky není zas až tak moc
Na třetí stranu by asi stačily i bílky nešlehané, ale protože se špatně pojí s pudinkem, tak dost možná i proto ten sníh
Ááá nééébo, když se sníh vmíchá do horkého krému tak se srazí, ale není to ani vidět
(U nás v rodine viac frčí medový krémeš beztak.
Někdy, hlavně když bylo potřeba hodně kousků, se místo šlehačky dával na pudinkový krém vařený sníh z bílků. A to bylo nejčastěji.