Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 614 kJ / 3 732 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,70 g |
Tuky | 280,00 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 838 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 264,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, másla, šlehačky, cukru a pasty vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladu.
Krok 2: Před zpracováním necháme těsto chvilku povolit.
Krok 3: Vyválíme asi 5 mm silně a vykrajíme různé tvary.Lepší jsou menší. (Těsto se dobře vyvaluje mezi dvěma fóliemi.)
Krok 4: Upečeme v předehřáté troubě cca 200°C 8 minut do lehkého zrůžovění.
Krok 5: Ještě vlahé zlehka obalujeme v moučkovém cukru.
Zveřejněno 19. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové šlehačkové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKGg
Moje poznámka
Bezlepkové šlehačkové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKGg
Nejnovější recepty
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 15 hodinami
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 22 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno 11. 6. 2025 16:14
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno 11. 6. 2025 14:00
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 4 hodinami
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 8 hodinami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
barypb před 9 hodinami
Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
Sahula před 9 hodinami
Tuňáková pomazánka se sýrem a pažitkou
Sahula před 9 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
Sahula před 9 hodinami
Jednoduchá buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Domácí focaccia
Kakoska před 13 hodinami
Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
jitka.kopp před 14 hodinami
Suroviny:
mouka,
máslo,
šlehačka,
cukr moučkový,
cukr moučkový
Komentáře (4)