Špagety s krevetami
Krevety jsou jsou chutné, zdravé a jejich příprava je velmi rychlá. Připravte je podle tohoto receptu se špagetami a jednoduchou omáčkou z pálivé papričky, rajčat, česneku a bílého vína. Během chvíle je báječné jídlo na stole.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 237 kJ / 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,26 g |
Tuky | 3,08 g |
Vláknina | 9,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 103,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety s krevetami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WM5v
Moje poznámka
Špagety s krevetami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WM5v
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 20 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 20 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno 21. 5. 2025 06:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffiny
Petra.21 před 38 minutami
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 10 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 12 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 13 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 13 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 14 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 14 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 14 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 14 hodinami
Suroviny:
těstoviny špagety,
krevety,
paprika kozí roh pálivá,
česnek,
rajče loupané,
sůl,
pepř mletý,
petržel,
víno bílé,
olej olivový
Komentáře (20)
To, co me ponekud zarazi, je foto hotoveho pokrmu.
Kdokoli z nas loupal syrove tygri krefy, dobre vi, ze kdyz jim odstranime hlavu a krunyr, zustane mu cista kreveta maximalne s ocaskem.
Tu ale ja na fotu nevidim, vidim jak krunyr, tak "nozky".
Myslim, ze autor si z nas dela tak rochu jundu
Vaše otázka je naprosto zbytečná
No, fakt je, že když vařím pouze 1 porci pro sebe, tak 500g balení mi vyjde na 4 jídla
Včéééra jsem se níže holedbal že u nás budou krevety...
Jj, byly... (resp. stále ještě jsou k mání
"Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždy."
No, skončily v polífce à la: https://www.toprecepty.cz/recept/48479-rychla-thaj...
Takže se zeptám - pro sebe dáváte 4 krevety, recept (a jídlo na fotografii) je tedy pro jdnu osobu?
Dajda: Tak to se mýlíte, na fotografii je 150 g špaget a jsou přesně navážené a uznávám že jsem udělal chybu a místo 150 g jsem napsal 250 g.
A tím to ukončuji moje vyjádření k tomu receptu, více se vyjadřovat nebudu.
Opravdu napřed vaříte těstoviny?
"250 g špaget" na jednu porci ?
Snad pro neotesaného Otesánka
***
Počet krevet?
V Itálii pár kousků, v ČR násobně více
***
Je otázne, zda má kreveta mozek
Ale už jste zkusili udělat tyto korýše i s hlavičkami a ex post po odlomení z nich vycucnout to so mají v mozkovně?
(u nás budou krevety zítra; jen tak samotné, s rukolou)
Optimalne bych na 1 porci pocitala 100 g testoviny + 4 krevety.
Hlavy je skoda nevyuzit, jsou vhodne na pripravui zakladu, omacka ma pak mnohem vyraznejsi krevetovou chut
https://www.finedininglovers.it/ricette/primi-piat...