Sépiové špagety s krevetami a rajčaty

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Těstoviny 3 názory

Suroviny

1 balení sépiových špaget
sýr parmazán nebo Gran Moravia
500 g čerstvých (nevařených) krevet
3 rajčata
3 velké stroužky česneku
hladkolistá petržel
máslo
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Špagety vložte do vroucí, dostatečně osolené vody a uvařte na skus.
    Krevety očistěte. Česnek a petržel najemno posekejte, rajčata nakrájejte na drobné kostičky. Rajčata můžete předem spařit a odstranit slupku.

  2. Na pánvi rozehřejte kousek másla s pár kapkami olivového oleje, přidejte česnek, krevety a promíchejte. Dejte pozor, ať se česnek nespálí, zhořkl by. Jakmile krevety začnou růžovět, přimíchejte rajčata, osolte a už jen prohřejte. Krevety nesmíte restovat příliš dlouho, jinak budou tvrdé a gumovité. Nakonec přidejte petrželku, odstavte a vmíchejte uvařené špagety. Promíchejte a servírujte posypané sýrem.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sépiové špagety s krevetami a rajčaty

Zapomněl/a jsem heslo