Suroviny
Porce: 1 kg
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 547 kJ / 1 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,75 g |
Tuky | 9,10 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 365,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme 150 g prosáté žitné mouky, 350 g prosáté pšeničné hladké mouky,1,5 KL soli, 1 KL cukru, balíček kvásku Dr.Oetker a balíček sušeného droždí . Přidáme teplou vodu a vypracujeme nelepivé těsto.
Krok 2: Pod utěrkou necháme hodinu kynout. Po vykynutí znovu propracujeme a dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Potřeme vodou + případně posypeme kmínem/ semínky, necháme ještě další hodinu kynout a poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 15 minut.
Po 15 minutách teplotu snížíme na 190 stupňů a pečeme ještě dalších 30 minut. Krok 3: Chleba krájíme až po úplném vychadnutí .
Po 15 minutách teplotu snížíme na 190 stupňů a pečeme ještě dalších 30 minut. Krok 3: Chleba krájíme až po úplném vychadnutí .
Zveřejněno 3. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONlN
Moje poznámka
Kváskový chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONlN
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 16 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 20 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 13 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 13 hodinami
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká pšeničná,
sůl,
cukr,
kvásek,
droždí sušené,
voda,
kmín celý
Komentáře (4)
ML (malá lžička)
Upravím, ať je to jasné pro všechny