Kváskový kmínový chléb

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

40 g pravidelně krmeného kvásku
200 g žitné chlebové mouky
200 g vody
– smícháme a zakryté necháme asi 12 hodin rozkvasit
Dále:
150-160 g vody
250 g pšeničné chlebové mouky
50 g hladké mouky
3 lžičky drceného kmínu
2 lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. K vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut.

  2. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1-1,5 hodiny (v letních vedrech budou časy kratší), pak stěrkou vyškrábneme na lehce pomoučený stůl, promísíme, popřekládáme a můžeme nechat 20 minut odpočinout.

  3. Sformujeme do bochníku, lehce ho oválíme v mouce a v ošatce dáme kynout do tepla (necelé 2 hodiny – záleží na okolní teplotě, ale nedoporučuji ošatku stavět třeba na topení).

  4. Chleba pečeme v dobře rozehřáté troubě i s plechem (nebo kdo má – na dlaždicí) na 200-210°C.

  5. Asi má každý ten svůj nejvychytanější postup, my vykynutý chleba vykulíme na rovný plech s pečící fólií, ometneme mouku, svrchu nařízneme, rozprašovačem na kytky ho celý orosíme a i s fólií sešoupneme z plechu rovnou do trouby na rozehřátou podložku (plech, dlaždici – u nás dlaždice).

  6. Pečeme asi 45-55 minut (jak která trouba).

Poznámka

Zdroj:www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kváskový kmínový chléb

Tématické fráze: chléb z kvásku chleba z kvásku kváskový chléb kvaskovy chleb recept kváskový chleba cuketka recept na kváskový chleba kulatej chleba recept kminovy kváskový chleba do trouby recepty na kváskový chléb kváskový chleba jak na kváskový chléb domácí chléb z žitného kvásku babiccin 40 g kvasku kváskový chléb cuketka kvaskovy chleba top recept kmínový chléb s kváskem domácí kmínový chleba do trouby recept na kváskovy chléb chleba kváskový chleba kváskový

Zapomněl/a jsem heslo