Domácí chlebík

Daduli Kuchařka: Daduli

Slané pečivo 19 názorů

Suroviny

1 kg hladké mouky černé (nemusí být, já používám i světlou) - mouku přesijeme
6 dcl vlažné vody
1 kostka kvasnic
3 lžíce octa
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechno řádně promíchát buď ručně a nebo zapojit robota s háky, já začátek nechávám na robotu a až je těsto trochu pospojované tak to dohnětávám ručně.

  2. Necháváme v teple kynout asi 1 hodinu, v průběhu kynutí těsto 2x promíchat.

  3. Po vykynutí uděláme z těsta bochník, který dáme opět na 20 minut do tepla kynout. Rozehřejeme si troubu na 230 stupňů.

  4. Nyní vykynutý bochníček potřeme vodou a dáme péct.

  5. Ze začátku pečeme na 230 stupněch zhruba 20 minut, potom stáhneme na 180 stupňu a pečeme ješt 40 minut. Ale tady záleží asi i na tom jakou kdo má troubu.

  6. Mezi pečením potíráme chleba vodou, stačí 3 - 4 krát.

  7. Upečený chleba potřeme taky vodou a čekáme až nám schládne.

Poznámka

Tento chlebík je ještě po mojí babičce.

!!! Hlavně neudělejte takovou volovinu co já: po vytažení chléb vypadá že je tvrdý, ale chladnutím pěkně změkne a kůrka je křupavá. Já když ho dělala poprve tak jsem to nevěděla a ještě než vychladl tak jsem ho vzteky vyhodila že ho mám tvrdý. !!!

Jak to že se mi neuložili fotky??

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí chlebík

  • Daduli Daduli(autor receptu)

    florida: to je pěkné, doufám že tam máte alespoň tepleji než my tady :-p, já ho budu dělat v pondělí ráno na velikonoce.

    Odpovědět

  • florida florida(neregistrovaná)

    Daduli:ano,ano,az tady :-8 a musim ric,ze se povedl,je vynikajici,chtela jsem pridat foto,ale me to nechce pustit,zkousela jsem se zaregistrovat,rika mi to,ze e-mail musi byt jedinecny :-(( ,nemam uz cas jdu zadelat na chlebicek :-* :-!

    Odpovědět

  • florida florida(neregistrovaná)

    Daduli:ano,ano,az tady :-8 a musim ric,ze se povedl,je vynikajici,chtela jsem pridat foto,ale me to nechce pustit,zkousela jsem se zaregistrovat,rika mi to,ze e-mail musi byt jedinecny :-(( ,nemam uz cas jdu zadelat na chlebicek :-* :-!

    Odpovědět

  • Daduli Daduli(autor receptu)

    florida: tož to je supeeer, chleba z jižní moravy docestoval až na floridu, :-* to potěší musím to říct mamce že chlebík po babičce tak cestuje ;-) těším se na foto

    Odpovědět

  • florida florida(neregistrovaná)

    :-K:-K:-K moc dekuji Daduli a jeji babicce za receptik!!!neuveritelne :-O povedlo se!!!i tady v USA!!!konecne :-! moc dobry a jednoduchy,mam foto,ale potrebuji s tim pomoct,doufam,ze se mi to brzy podari:-!jeste jednou moooc dekuji,tento chlebicek bude u nas i 2x tydne:-!:-!neli vic...

    Odpovědět

  • Daduli Daduli(autor receptu)

    jirholu: super vypadá fakt dobře, zkusím změnit taky mouku :-D naštěstí má tchýně slépky tak se ni nevyhodí když se nepovede :-))

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Chleba jsem dnes pekla z poloviční dávky. Zadělávala jsem v pekárně na program "Těsto" a pekla v troubě. Mouku jsem dala chlebovou žitnou, chlebovou pšeničnou a hladkou bílou. Chleba je dobrý :-p. Přidávám foto a bodík :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Daduli Daduli(autor receptu)

    jarda Kadic: to jsem ještě nezkoušela, máš tu někde recept :-O

    Odpovědět

  • Daduli Daduli(autor receptu)

    Olinka5555: Není hloupý, taky jsem to nevěděla a musela jsem pátrat: T 700 - Pšeničná mouka světlá, chlebová, T 1000- Pšeničná mouka hladká tmavá (chlebová), T 1050- Pšeničná mouka chlebová, je hladká, tmavá ;-) ale já používám klasickou hladkou mouku, jednou jsem zkusila i chlebovou mouku a nebylo to ono :-//, ale někdy až tu tmavou mouku seženu tak to zkusím.

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Pěkný recept, jednoduchý a určitě dobrý, jen mám dotaz - možná hloupý, ale nevím, co je to černá mouka - prosím o info, posílám bod:yes:děkuji

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Daduli:Zítra vytáhnu robota a bude makat,jen s tou jednou rukou je to trochu problém,na chlebik se těším mooooc

    Odpovědět

  • Daduli Daduli(autor receptu)

    Majka8: to nevím, sice pekárnu mám ale tento jsem dělala vždy bez ní, akorát na hnětení jsem se rozdělila s robotem, to nejhorší on s hákem a já pak už jen malinko dohnětla v ruce. :-( Brrr tak ruka v sádře to musí být v tomto počasí děs, tak ať je to jen lepší.

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Daduli:Mohla bych všechny ingredience nacpat do pekárny a nechat ji makat?Mám ruku v sádře,takže bych neuhnětla:-//Mám tu po výrobě sýra syrovátku,tu bych mohla použít místo vody:-)

    Odpovědět

  • Hanina37 Hanina37(neregistrovaný)

    Tak chlebíček se mi povedl dle receptu na 1!!! Můžu doporučit!!! Autorka je má kamarádka a tak sem jej měla dříve ( recept ) než vy tu! ještě musím počkat, až vychladne a pustím se do něj! :-) ;-)

    Odpovědět

  • Daduli Daduli(autor receptu)

    ;-) tak už je kus spapaný, i návštěva se cpe suchým chlebem a ani jim nevadí že je v něm přidaný česnek :-D snad zbyde i na zítra

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: domaci chlebik majka57 pečeme s robotem-recepty domaci chleba z mouky t1000 chlebík tvrdý chleba po vytažení z trouby domaci chleb florida chleba mouka t1000 recept jednoduchy chlebik recepty z chlebové mouky do pekárny domaci chleba z robota psenicne chlebicky domaci chleba z domácí pekárny recepty 1050 chleba z t1050 trhaci chleb usa domácí chléb mouka t1000 t1000 chlebová mouka recept domácí pekárna recept mouka t1000 pšeničná chlebová mouka světlá 20 kg recept pečeme chleba s cizrnou