Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 962 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,21 g |
Tuky | 8,37 g |
Vláknina | 17,67 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 136 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 69,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vařené brambory rozšťoucháme v míse. Přidáme pokrájené, předem spařené a řádně scezené houby, vejce, sůl, čerstvě nasekané bylinky a koření dle chuti. Vše dobře promícháme, dle potřeby přidáme hrubou mouku a vytvoříme vláčné těsto, ze kterého mokrou nebo mastnou rukou, tvoříme placičky, které smažíme v pánvi s rozpáleným tukem, z obou stran dozlatova.
Krok 2: Hotové placičky odkládáme na ubrousek, odsát přebytečný tuk.
Krok 3: Podáváme samostatně, případně ke gulášové, dršťkové či bramborové polévce, nebo jako přílohu k hříbkové omáčce.
Zveřejněno 16. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qKY3
Moje poznámka
Bramborové placky s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qKY3
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 21 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 1 hodinou
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 9 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 11 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 14 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 14 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 14 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 16 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
houby čerstvé,
sůl,
pepř mletý,
česnek sušený,
květ muškátový,
mouka hrubá,
sádlo
Komentáře (3)