Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Tento jablečný, na přípravu nenáročný koláč, se také nazývá americký. Právě pro jeho jednoduchost je velmi oblíbený. Těsto můžete ještě dále vylepšovat třeba rozinkami, brusinkami nebo sekanými ořechy. Stačí ale jen pocukrovat.
Suroviny pro 1 plech
Množství na velký hluboký plech.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 975 kJ / 4 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,66 g |
Tuky | 145,99 g |
Vláknina | 42,14 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 666 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 576,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a pokrájíme na menší kostičky či nudličky, dáme do mísy a zakapeme citronovou šťávou z jednoho citronu.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme citronovou, jemně nastrouhanou kůru, skořici, olej, vodu a promícháme.
Krok 4: Přisypeme mouku prosátou s práškem do pečiva, dobře promícháme, přisypeme připravená jablka a ode dna dobře promícháme, aby se kostičky jablek řádně obalily těstem.
Krok 5: Těsto přemístíme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného většího hlubokého plechu. Uhladíme do roviny a vložíme do předehřáté trouby na 170 °C péct dorůžova.
Krok 6: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Krok 7: Po zchladnutí, před podáváním, postačí koláč jen lehce pocukrovat moučkovým cukrem. Kdo chce, může koláč polít čokoládovou polevou, posypat kokosem nebo ořechy.
Zveřejněno 21. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB44
Moje poznámka
Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB44
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 3 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 6 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 9 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 18 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 18 minutami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 1 hodinou
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 1 hodinou
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 3 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 3 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Markeeta před 4 hodinami
Česneková krémová polévka
AnetaHrda před 4 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 10 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 11 hodinami
Suroviny:
jablko,
vejce,
citron,
cukr krupice,
skořice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (21)
Dobrý, šťavnatý. Dala jsem míň cukru a byl svěží.
Je vyyyyyborny, vůbec není suchý, určitě zkuste
Foto pridano
Tak dnes upečeno. Buchetka je výborná. Pekla jsem ji v remosce. Je tak akorát sladká. Rodina si ji pochvalovala. Díky za recept.????