Suroviny
Porce: Na 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 683 kJ / 3 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 293,19 g |
Tuky | 254,33 g |
Vláknina | 19,21 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 8,57 g |
Sůl | 21,48 g |
Sacharidy | 123,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do mísy. Brambory řádně omyjeme, nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme a oba sýry najemno nastrouháme. Krok 2: Na pánvi rozpálíme asi 2-3 lžíce oleje. Maso v míse nasolíme, posypeme sušeným oreganem, bazalkou a zprudka na pánvi osmahneme, ale nevysušíme. Opečené maso rozdělíme do dvou zapékacích misek. Přidáme na pánev vyšší vrstvu oleje a osmažíme nakrájené brambory do křupava*. Krok 3: Hotové brambory vložíme k masu do zapékacích misek, přidáme lisované stroužky česneku, posypeme strouhaným balkánským sýrem, zalijeme smetanou a vložíme do vyhřáté trouby, dokud se balkánský sýr a smetana nespojí v hustou omáčku. Krok 4: Jakmile v miskách vznikne omáčka spojením smetany a balkánského sýru, posypeme porce strouhaným Eidamem, jednou až dvěma špetkami oregana a vložíme zpět do trouby, dokud se sýr nerozteče a nezíská barvu. Krok 5: Hotový pokrm je určen k okamžité konzumaci po vytažení z trouby.
Porci můžeme dozdobit čerstvými lístky bazalky.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do mísy. Brambory řádně omyjeme, nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme a oba sýry najemno nastrouháme. Krok 2: Na pánvi rozpálíme asi 2-3 lžíce oleje. Maso v míse nasolíme, posypeme sušeným oreganem, bazalkou a zprudka na pánvi osmahneme, ale nevysušíme. Opečené maso rozdělíme do dvou zapékacích misek. Přidáme na pánev vyšší vrstvu oleje a osmažíme nakrájené brambory do křupava*. Krok 3: Hotové brambory vložíme k masu do zapékacích misek, přidáme lisované stroužky česneku, posypeme strouhaným balkánským sýrem, zalijeme smetanou a vložíme do vyhřáté trouby, dokud se balkánský sýr a smetana nespojí v hustou omáčku. Krok 4: Jakmile v miskách vznikne omáčka spojením smetany a balkánského sýru, posypeme porce strouhaným Eidamem, jednou až dvěma špetkami oregana a vložíme zpět do trouby, dokud se sýr nerozteče a nezíská barvu. Krok 5: Hotový pokrm je určen k okamžité konzumaci po vytažení z trouby.
Porci můžeme dozdobit čerstvými lístky bazalky.
Zveřejněno 5. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Pikantule" s balkánským sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qK2D
Moje poznámka
"Pikantule" s balkánským sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qK2D
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 14 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 14 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 3 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 3 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 4 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 4 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 4 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 4 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 6 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 6 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 6 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
brambory,
sýr balkánský,
sýr eidam,
smetana ke šlehání,
česnek,
koření oregáno sušené,
sušená bazalka,
olej,
sůl
Komentáře (6)