Suroviny
Porce: Na 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 683 kJ / 3 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 293,19 g |
Tuky | 254,33 g |
Vláknina | 19,21 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 8,57 g |
Sůl | 21,48 g |
Sacharidy | 123,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do mísy. Brambory řádně omyjeme, nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme a oba sýry najemno nastrouháme. Krok 2: Na pánvi rozpálíme asi 2-3 lžíce oleje. Maso v míse nasolíme, posypeme sušeným oreganem, bazalkou a zprudka na pánvi osmahneme, ale nevysušíme. Opečené maso rozdělíme do dvou zapékacích misek. Přidáme na pánev vyšší vrstvu oleje a osmažíme nakrájené brambory do křupava*. Krok 3: Hotové brambory vložíme k masu do zapékacích misek, přidáme lisované stroužky česneku, posypeme strouhaným balkánským sýrem, zalijeme smetanou a vložíme do vyhřáté trouby, dokud se balkánský sýr a smetana nespojí v hustou omáčku. Krok 4: Jakmile v miskách vznikne omáčka spojením smetany a balkánského sýru, posypeme porce strouhaným Eidamem, jednou až dvěma špetkami oregana a vložíme zpět do trouby, dokud se sýr nerozteče a nezíská barvu. Krok 5: Hotový pokrm je určen k okamžité konzumaci po vytažení z trouby.
Porci můžeme dozdobit čerstvými lístky bazalky.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do mísy. Brambory řádně omyjeme, nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme a oba sýry najemno nastrouháme. Krok 2: Na pánvi rozpálíme asi 2-3 lžíce oleje. Maso v míse nasolíme, posypeme sušeným oreganem, bazalkou a zprudka na pánvi osmahneme, ale nevysušíme. Opečené maso rozdělíme do dvou zapékacích misek. Přidáme na pánev vyšší vrstvu oleje a osmažíme nakrájené brambory do křupava*. Krok 3: Hotové brambory vložíme k masu do zapékacích misek, přidáme lisované stroužky česneku, posypeme strouhaným balkánským sýrem, zalijeme smetanou a vložíme do vyhřáté trouby, dokud se balkánský sýr a smetana nespojí v hustou omáčku. Krok 4: Jakmile v miskách vznikne omáčka spojením smetany a balkánského sýru, posypeme porce strouhaným Eidamem, jednou až dvěma špetkami oregana a vložíme zpět do trouby, dokud se sýr nerozteče a nezíská barvu. Krok 5: Hotový pokrm je určen k okamžité konzumaci po vytažení z trouby.
Porci můžeme dozdobit čerstvými lístky bazalky.
Zveřejněno 5. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Pikantule" s balkánským sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qK2D
Moje poznámka
"Pikantule" s balkánským sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qK2D
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 5 minutami
Valašské frgály
bodie před 10 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 11 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 12 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 13 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 13 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 14 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 14 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
brambory,
sýr balkánský,
sýr eidam,
smetana ke šlehání,
česnek,
koření oregáno sušené,
sušená bazalka,
olej,
sůl
Komentáře (5)