Bršlicové pesto
Bršlice kozí noha není jen otravný plevel, je jedlá a plná vitamínů. Připravit z ní můžeme třeba pesto, které využijeme na špagety nebo na topinky. Chuť bršlice je lehce nakyslá a může připomínat ořechy.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 339 kJ / 1 993 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,90 g |
| Tuky | 193,53 g |
| Vláknina | 6,38 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 4,44 g |
| Sůl | 11,09 g |
| Sacharidy | 18,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté lístky bršlice vložíme do misky, přidáme sůl, olivový olej, česnek, sýr, vlašské ořechy a slunečnicová semínka (semínka a ořechy můžeme použít i jiné dle chuti).
Krok 2: Vše rozmixujeme.
Krok 3: Pesto můžeme dát do uzavíratelné skleničky, pak zalít vrstvou oleje, aby se oddělilo od vzduchu a můžeme skladovat v lednici až 4 týdny. Podáváme s těstovinami nebo na pečivu.
Zveřejněno 5. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bršlicové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QPjG
Moje poznámka
Bršlicové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QPjG
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 12 minutami
Roláda Hurikán
Přidáno před 6 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionová polévka
Blazenka před 29 sekundami
Domácí langoše
Sarka1234 před 5 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 48 minutami
Brokolicová polévka
Hanous7 před 50 minutami
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 1 hodinou
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 2 hodinami
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 2 hodinami
Suroviny:
sůl,
olej olivový,
parmazán,
česnek,
ořechy vlašské,
semínka slunečnicová
Komentáře (3)