Mořská sůl s medvědím česnekem
Sůl ochucená aromatickým medvědím česnekem je výborná například na ochucení pečeného masa, do polévky nebo do nádivek. Díky sušení si můžete užít skvělou vůni medvědího česneku i mimo jeho sezónu.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 410 kJ / 98 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 400,01 g |
| Sůl | 1 000,00 g |
| Sacharidy | 8,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozmixujeme medvědí česnek a promícháme ho se solí.
Krok 2: Sůl rozprostřeme na pekáči a a v troubě ji sušíme při teplotě asi 80 °C. Občas promícháme. Sušíme do sucha.
Krok 3: Sůl nasypeme do vzduchotěsné nádoby.
Zveřejněno 10. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mořská sůl s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MLWm
Moje poznámka
Mořská sůl s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MLWm
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 5 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 7 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky Marie
salajkol před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
MonikaP. před 2 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 2 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 2 hodinami
Houskové knedlíky
mikii před 2 hodinami
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 3 hodinami
Mrkvový perník s povidly
PetraLA před 3 hodinami
Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně
Zbynek Hladik před 3 hodinami
Suroviny:
sůl mořská,
česnek mědvědí
Komentáře (3)