Velikonoční hrudka, nebo syrec

Sýry Doba přípravy: 30 minut. 0 názorů

Sýry Doba přípravy: 30 minut. 0 názorů

Suroviny

1 l mléka
6 vajíček
sůl podle chuti.
Slaná varianta:
můžete přidat bylinky -já jsem přidal medvědí česnek, pažitku, bazalku, nebo nějaké koření, pepř atd.
Sladká varianta:
cukr vanilkový, skořice atd.
Každý si může dochutit podle toho, co má rád.

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vajíčka, sůl a podle toho, jestli chcete dělat slanou nebo sladkou variantu, přidáme suroviny a rozmixujeme.

  2. Přidáme mléko, ještě jednou rozmixujeme a dáme vařit, ale jenom na mírném plameni za stálého míchání do doby, než se začnou tvořit hrudky, ještě chvíli povaříme.

  3. Do sítka dáme plátno a směs tam nalijeme, pořádně stáhneme a svážeme. Dáme odkapat na pár hodin, nejlépe přes noc. Pak jenom nakrájíme a jíme.

Komentáře k receptu Velikonoční hrudka, nebo syrec

K receptu nejsou žádné komentáře.