Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční hrudka, nebo syrec

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

andrej67

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba odkapání - nejlépe přes noc

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba odkapání - nejlépe přes noc)

Mezi tradiční slovenské velikonoční pochoutky patří i sýr nazývaný hrudka nebo syrec. Připravit ho můžeme naslano i na sladko - skvělý je třeba s vanilkovým cukrem a skořicí nebo ochucený medvědím česnekem.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 604 kJ /
1 100 kcal
Bílkoviny86,08 g
Tuky60,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,61 g
Sodík 996 mg
Sůl2,26 g
Sacharidy53,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vajíčka, sůl a zvolené suroviny podle toho, jakou variantu chceme udělat. Rozmixujeme. Krok 2: Přilijeme mléko, ještě jednou rozmixujeme a dáme vařit, ale jenom na mírném plameni za stálého míchání do doby, než se začnou tvořit hrudky. Pak ještě chvíli povaříme. Krok 3: Do sítka dáme plátno a směs tam nalijeme, pořádně stáhneme a svážeme. Dáme odkapat na pár hodin, nejlépe přes noc. Pak jenom nakrájíme a jíme.

TIP: Jak na domácí sýr

Zveřejněno 3. 5. 2021

Poznámka autora andrej67

Já jsem přidal medvědí česnek, pažitku, bazalku. Každý si může dochutit podle toho, co má rád.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční hrudka, nebo syrec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GBzK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční hrudka, nebo syrec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GBzK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, vejce, sůl, bylinky, cukr vanilkový, skořice

Přidat fotografie receptu