Moje čína

ippofilo Kuchařka: ippofilo

Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

500 g kuřecích prsíček
jarní cibulka i s natí
červená paprika
sůl
arašídy (mám bez soli)
1-2 lžíce sojové omáčky
1-2 lžíce pikantní chilli omáčky
lžíce oleje
solamyl
200 ml vody
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmahnu kuřecí psíčka nakrájená na kousky a obalená v solamylu.

  2. Až jsou skoro hotové tak přidám vodu, soj. omáčku, sul a chilli.

  3. Postupně přidávám jarní cubulku, papriku a arašídy.

  4. Přidám vodu ( nemusí být všechna, záleží kolik maso a zelenina pustí štávy) a nechám podusit cca 15 min.
    Podávám s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moje čína

  • casino casino

    No jo, no, každý si vaří jak umí...
    Toto je, až na drobnosti, hybrid dvou čistokrevných čínských rcp: Kung Pao a La´c :-))
    Pokud by se někdo chtěl přiblížit "čínské" chuti (především co se měkkosti a šťavnatosti masa týká) tak stačí maso na ROZPÁLENÉM tuku dělat jen co zbělá (max. 2´), pak přihodit zeleninu a dělat další 2´ (bude al dente) a nakonec přidat zálivku (vodu ne, tu raději vypijte) 2x prohodit a bez dalšího otálení podávat, protože pokud necháte maso na vřelé pánvi tak pustí šťávu a ztvrdne (ne až tak, že by nešlo požvýkat, ale stane se tužším).

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    ippofilo:Každý si vaří po svém Káťo;-).
    Já prsíčka naložím do koření a oleje, orestuji, zastříknu sojovkou a přidám zeleninu.Krátce opeču a podle potřeby zastříknu vodou, vývarem nebo vínem.
    Jen si myslím, že dusit vše společně ještě patnáct minut je zbytečně moc.

    Odpovědět

  • ippofilo ippofilo(autorka receptu)

    Soňa Janíková: Jak už říká název, takto dělám čínu já

    Odpovědět

  • Soňa Janíková Soňa Janíková(neregistrovaný)

    První polovina postupu je správně. Potom se má osmahlé maso vyjmout. Zelenina a arašídy se mají také osmahnout. Teprve nakonec smícháme dohromady a ochutíme :-?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • sofie1973 sofie1973

    Receptík nafocený krásně, ale bez urážky - klasika, která se vaří asi ve všech domácnostech a podobných (ne-li zcela stejných) receptů jsou tu mraky.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásně barevný receptík:-*který se mi líbí:-p+:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak se vaří čína moje čina jaksevaricina cina s vinem kuřecí psíčka vařeni čina jak se vaří čína recept kolik solamylu do číny www vareni cina čína z kuřecích psíček no se vaří čína facebook sona janikova čína recept moje kuřecí psíčka recepty čína z kuřecího masa s vínem čína r.bittnerová kuchařka čína vaření drůbeží čína

Zapomněl/a jsem heslo