

Moje čína
Suroviny
- 500 g kuřecích prsíček
- jarní cibulka i s natí
- červená paprika
- sůl
- arašídy (mám bez soli)
- 1-2 lžíce sojové omáčky
- 1-2 lžíce pikantní chilli omáčky
- lžíce oleje
- solamyl
- 200 ml vody
Postup přípravy receptu
Na oleji si osmahnu kuřecí psíčka nakrájená na kousky a obalená v solamylu.
Až jsou skoro hotové tak přidám vodu, soj. omáčku, sul a chilli.
Postupně přidávám jarní cubulku, papriku a arašídy.
Přidám vodu ( nemusí být všechna, záleží kolik maso a zelenina pustí štávy) a nechám podusit cca 15 min.
Podávám s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moje čína
-
No jo, no, každý si vaří jak umí...
Toto je, až na drobnosti, hybrid dvou čistokrevných čínských rcp: Kung Pao a La´c
Pokud by se někdo chtěl přiblížit "čínské" chuti (především co se měkkosti a šťavnatosti masa týká) tak stačí maso na ROZPÁLENÉM tuku dělat jen co zbělá (max. 2´), pak přihodit zeleninu a dělat další 2´ (bude al dente) a nakonec přidat zálivku (vodu ne, tu raději vypijte) 2x prohodit a bez dalšího otálení podávat, protože pokud necháte maso na vřelé pánvi tak pustí šťávu a ztvrdne (ne až tak, že by nešlo požvýkat, ale stane se tužším). -
ippofilo:Každý si vaří po svém Káťo
.
Já prsíčka naložím do koření a oleje, orestuji, zastříknu sojovkou a přidám zeleninu.Krátce opeču a podle potřeby zastříknu vodou, vývarem nebo vínem.
Jen si myslím, že dusit vše společně ještě patnáct minut je zbytečně moc. -
Soňa Janíková: Jak už říká název, takto dělám čínu já
-
První polovina postupu je správně. Potom se má osmahlé maso vyjmout. Zelenina a arašídy se mají také osmahnout. Teprve nakonec smícháme dohromady a ochutíme
-
-
Receptík nafocený krásně, ale bez urážky - klasika, která se vaří asi ve všech domácnostech a podobných (ne-li zcela stejných) receptů jsou tu mraky.
-
Krásně barevný receptík
který se mi líbí
+