Křehké rohlíčky
Rohlíčky nemusí být nutně jenom ve formě vánočního cukroví. Tyto křehké rohlíčky jsou tak akorát do ruky, když vás honí mlsná. Můžete je naplnit jakoukoliv sladkou náplní, kterou máte rádi. A jako bonus vám už při pečení provoní celý dům.
Suroviny pro 1 dávka
64 rohlíčků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 336 kJ / 2 709 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 72,16 g | 
| Tuky | 71,82 g | 
| Vláknina | 18,36 g | 
| Cholesterol | 441 mg | 
| Sodík | 204 mg | 
| Sůl | 0,80 g | 
| Sacharidy | 434,42 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Křehké rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MK0O
Moje poznámka
					
				
Křehké rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MK0O
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							křehké rohlíčky, 
						
						
							vynikající křehké rohlíčky s tvarohem, 
						
						
							krehke makove rohlicky, 
						
						
							křehké rohlíčky s mákem, 
						
						
							křehké rohlíčky recept, 
						
						
							vynikající křehké rohlíčky, 
						
						
							křehké rohlíky, 
						
						
							křehké tvarohové rohlicky, 
						
						
							recept na krehke rohlicky, 
						
						
							recept krehke rohlicky, 
						
						
							recept na rohlicky, 
						
						
							vanilkove rohlicky krehke, 
						
						
							jablkove rohličky, 
						
						
							rohlíčky recept, 
						
						
							kkřehké rohlíčky, 
						
						
							rohlíčky plněné mákem, 
						
						
							křehké sladké rohlíčky, 
						
						
							křehke rohliky z polohrubé mouky, 
						
						
							recept na rohlíky, 
						
						
							recepty na facebooku
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							bílek, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
Komentáře (21)
S těstem se krásně pracuje, nicméně 8 "bochánků" krát 8 trojúhleníčků, to se mi zdálo příliš malé a napraktické pro zabalení náplně, takže za mě lepší krájet kolečko na 6 dílů.
Dala jsem slanou náplň: nastrouhaný sýr, nastrouhaná škunka, pórek a spojila jsem to syrovým vajíčkem.
Ještě ke zpracování těsta: Osvědčilo se mi zadělat těsto v míse a cca 5 min míchat vařečkou (bude to lepit, to ale nevadí). Potom si lehce potřu ruce olejem a dopracovávám ručně a těsto díky oleje přestane lepit, za chvíli mám krásnou kuličku
A taky doporučuji po zakroucení rohlíčků dávat cíp dospod, jinak se malinko zvedne a rohlíček se částečně rozbalí.
teny1: To cesto má byť také, mala by to byť vo výsledku akoby imitácia pľundrového cesta. Netreba dodávať múku.