Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 041 kJ / 3 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,97 g |
Tuky | 155,04 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 486 mg |
Sůl | 0,94 g |
Sacharidy | 344,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Dále vyšleháme máslo se zbylým cukrem, přimícháme vanilkový a skořicový cukr, vymichame do pěny. Přidáme žloutky, sníh a nakonec mák a mouku.
Krok 2: Těsto vylijeme do vymazané a vysypané koláčové formy, pečeme na 160 stupňů cca 40 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 3: Připravíme krém. Do vody přidáme citronovou šťávu a želatinu, necháme ji minutu bobtnat, poté zahřejeme ve vodní lázni, aby se rozpustila.
Krok 4: Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme ovoce, ušlehanou šlehačku a rozpuštěnou želatinu. Důkladně promícháme. Rozetřeme na vychladlý plát. Navrch posypeme ovocem a necháme v lednici 2 až 3 hodiny ztuhnout.
Zveřejněno 14. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný zákusek s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rPX6
Moje poznámka
Ovocný zákusek s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rPX6
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 47 minutami
Kuře na zelí
kimlo před 1 hodinou
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 1 hodinou
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 14 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 15 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr skořice,
mák mletý,
mouka hladká,
voda,
šťáva citronová,
želé dortové,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
ovoce,
smetana ke šlehání,
ovoce
Komentáře (4)