Mražená mrkev
Jednoduché zpracování mrkve. V mrazáku ji máme celý rok po ruce, a kdo hodně vaří, jistě se mu vyplatí si takto zeleninu uchovat. Naprostá většina kořenové zeleniny je pro mražení vhodná, můžeme si připravit i balíčky ze základní zeleniny jako je celer a petržel.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 490 kJ / 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 29,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 805 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky nebo kolečka. Můžeme použít robot.
Krok 2: Mezitím dáme vařit vodu. Nakrájenou mrkev 2-3 minuty povaříme a hned ji vložíme do studené vody. Do vody můžeme přidat led.
Krok 3: Následně ji scedíme a necháme okapat.
Krok 4: Mrkev dáme na plech s pečicím papírem. Vložíme na chvíli do mrazničky. Poté vyndáme a mrkvičku přendáme do sáčků. Je zmrzlá, ale jde krásně oddělit.
Zveřejněno 1. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mražená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96zp
Moje poznámka
Mražená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96zp
Nejnovější recepty
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Poctivá zelňačka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Italský kaštanový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Batátový krém se špetkou kari
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí quesadilla
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barončiny řezy
knihomolka před 13 minutami
Dvojctihodné koláčky
v.heinrichova před 1 hodinou
Řecký plněný lilek papoutsaki
MarAvel před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se salámem, sýrem a vajíčkem
Merylas před 1 hodinou
Svatomartinské rohlíčky s náplní z ořechů
Strdada před 2 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Susanna před 2 hodinami
Jednoduchá roláda pro začátečníky
Lada Kašparová před 3 hodinami
Jablečný páj - koláč
Jan Nemec před 3 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 4 hodinami
Kachna bez práce
Zaneta34 před 4 hodinami
Komentáře (3)
Jak mrazit zeleninu. Při správném postupu ji zachováme v té nejlepší kvalitě