Pečené hranolky z nových brambor
Chcete si připravit domácí zlatavé a křupavé hranolky, ale nevlastníte fritézu? Nebuďte smutní, můžete vyzkoušet hranolky pečené v troubě. Podle našeho receptu je můžete připravit i z nových brambor a ochutit česnekem, paprikou či rozmarýnem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 878 kJ / 449 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,15 g |
| Tuky | 27,85 g |
| Vláknina | 6,41 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 41,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na hranolky. Dáme je do studené vody a necháme odpočinout. Mezitím přivedeme vodu s octem k varu.
Krok 2: Hranolky dáme do vařící vody a vaříme mírným varem 4-5 minut. Poté je vytáhneme a necháme je rozprostřené vychladnout.
Krok 3: Připravíme plech a hranolky v něm promícháme s olejem, smíchaným s paprikou a česnekem, nesolíme. Troubu předehřejeme na 220 °C.
Krok 4: Hranolky dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 25-30 minut dozlatova. V polovině pečení hranolky promícháme. Solíme až po upečení a ihned podáváme.
Zveřejněno 4. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené hranolky z nových brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XgXl
Moje poznámka
Pečené hranolky z nových brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XgXl
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 2 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 4 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 4 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 4 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 5 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 6 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 6 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
ocet,
česnek sušený,
paprika sušená sladká,
olej,
rozmarýn,
sůl
Komentáře (8)
Ale brambory by po 4 min. mírného varu stejně nezměkly.
z těch dědouškovic), jinak recept je
udělám to na plechu v troubě jak uvádí autorka.