Ostružinové poháry
Jemně sladkokyselá chuť ostružin je osvěžující. Proto je lze dobře využít v dezertech. Ovoce a kokosový pudinkový mascarpone krém spolu vytvoří příjemný chuťový zážitek. Bude těžké vydržet čekat, než se pohárky trošku rozleží v chladničce.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 054 kJ / 2 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,83 g |
| Tuky | 119,01 g |
| Vláknina | 28,59 g |
| Cholesterol | 185 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 280,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny rozmačkáme a krátce povaříme. Propasírujeme je přes husté síto - cedník nebo pasírovač, přidáme cukr, mletou skořici podle chuti, kukuřičný škrob rozmícháný ve 20 ml vody a za stálého míchání velmi krátce povaříme. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň.
Krok 2: Do větší části mléka vsypeme cukr, zahřejeme a pak za stálého míchání vlijeme zbytek mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem. Krátce povaříme, odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Opět můžeme použít studenou vodní lázeň.
Krok 3: Studený pudink vyšleháme s mascarpone do hladkého krému.
Krok 4: Do pohárků střídavě vrstvíme obě směsi a prokládáme piškoty.
Krok 5: Necháme několik hodin odležet v chladničce, hmota zpevní a taktéž zvláční piškoty. Necháme nejraději do druhého dne. Pak dozdobíme povrch a podáváme.
Zveřejněno 17. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinové poháry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yZ5z
Moje poznámka
Ostružinové poháry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yZ5z
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček
Přidáno před 51 minutami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Šťavnatí švábi
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 1 hodinou
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 6 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 7 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 7 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 8 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 10 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 10 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 13 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 13 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
cukr krupice,
skořice mletá,
škrob kukuřičný,
voda,
mléko,
cukr krupice,
pudink kokosový,
mascarpone,
piškoty,
šlehačka,
ostružiny,
meduňka
Komentáře (11)
Jani, tak já mám už ostružiny delší dobu, dozrávají postupně. Je mi jasné, že záleží na odrůdě. Úroda je letos bohatá.