Hovězí biftečky se zelenými fazolkami a pepřovou omáčkou
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 682 kJ / 1 119 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,06 g |
Tuky | 105,62 g |
Vláknina | 3,08 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 27,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špalíčky masa lehce naklepeme klouby ruky, obalíme kolem anglickou slaninou a ovážeme provázkem. Maso opepříme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme cca na hodinu do chladu.
Maso vyndáme a necháme při pokojové teplotě aspoň 20 minut. Zatím připravíme brambory pečené v troubě, omáčku a fazolky. Krok 2: Na omáčku dáme máslo s olejem do rendlíku, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Maličko osolíme, zalijeme studeným vývarem, přidáme zelený pepř a na mírném ohni pomalu provaříme. Přidáme smetanu, víno a sůl dle chuti, promícháme, necháme dojít k varu, vypneme plotýnku. Krok 3: Maso opečeme na pánvi z každé strany 3-4 minuty, chceme-li médium, pokud má někdo raději propečené, opéká o 1-2 minuty déle. Necháme chvilku odpočinout a uděláme fazolky. Krok 4: Mražené fazolky propláchneme a necháme na sítku okapat. Na oleji zpěníme jemně sekanou šalotku a česnek, přidáme okapané fazolky a pár minut restujeme, zakápneme sójovou omáčkou a podle chuti dosolíme. Biftečky podáváme s opečenými brambůrky, fazolkami a doplníme pepřovou omáčkou.
Maso vyndáme a necháme při pokojové teplotě aspoň 20 minut. Zatím připravíme brambory pečené v troubě, omáčku a fazolky. Krok 2: Na omáčku dáme máslo s olejem do rendlíku, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Maličko osolíme, zalijeme studeným vývarem, přidáme zelený pepř a na mírném ohni pomalu provaříme. Přidáme smetanu, víno a sůl dle chuti, promícháme, necháme dojít k varu, vypneme plotýnku. Krok 3: Maso opečeme na pánvi z každé strany 3-4 minuty, chceme-li médium, pokud má někdo raději propečené, opéká o 1-2 minuty déle. Necháme chvilku odpočinout a uděláme fazolky. Krok 4: Mražené fazolky propláchneme a necháme na sítku okapat. Na oleji zpěníme jemně sekanou šalotku a česnek, přidáme okapané fazolky a pár minut restujeme, zakápneme sójovou omáčkou a podle chuti dosolíme. Biftečky podáváme s opečenými brambůrky, fazolkami a doplníme pepřovou omáčkou.
Zveřejněno 22. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí biftečky se zelenými fazolkami a pepřovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Qvj
Moje poznámka
Hovězí biftečky se zelenými fazolkami a pepřovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Qvj
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 20 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno 30. 5. 2025 15:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
BarboraToni před 16 minutami
Polévka frankfurtská s párkem a bramborem
smidrs před 37 minutami
Smetanovo-ořechová bábovka s jablky
Ennia před 39 minutami
Falešný španělský ptáček
Skrabi před 45 minutami
Masopustní koblihy od babičky
Skrabi před 46 minutami
Ondráš pečený v troubě
Skrabi před 47 minutami
Jemné a nadýchané lívance
Skrabi před 48 minutami
Pražské koláče podle Mirky
Skrabi před 49 minutami
Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
Andaluzie před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Tynaja před 2 hodinami
Suroviny:
pepř,
sůl,
olej olivový,
máslo,
olej,
mouka hladká,
vývar hovězí,
pepř zelený sterilovaný,
smetana ke šlehání,
víno bílé,
sůl,
lusky fazolové,
olej sezamový,
olej chili,
česnek,
cibulka jarní,
omáčka sojová,
brambory
Komentáře (5)