

Kapr po strašnicku
Suroviny cca 2
- Porce kapra-dělala jsem 2 kousky
- 25 g citronové šťávy
- sůl
- pepř
- 25 g česneku
- 2 lžičky pálivé papriky
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- olej podle potřeby na smažení
Postup přípravy receptu
Naporcované kousky kapra pokapeme citrónem, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí.
Mouku a obě papriky smícháme a kapříka ve směsi obalíme.
Smažíme na rozpáleném oleji dorůžova-ne úplně naplno, obracíme. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapr po strašnicku
-
Mňam, vypadá moc lahodně
-
1974andrea:´u nás také se kapr moc nejí Andrejko, kvůli kostičkám,ale dělám tak i zatočenou vinnou klobásku a různé řízky z jiné ryby takto, to je moc dobré
-
Krásná mňamka
+10
Kapříka já ráda
-
1974andrea: určitě ano
-
Kapr se moc často u nás nejí, ale určitě půjde použít i jiná rybka
-
po Strašnicku, pravíš
ale strašnicky teda nevypadá
vypadá mňamósně
a krásné foto -
spagetka: No, já ho taky dělala jen pro sebe, vždyť to je raz dva
BILKOVAI: Karas jo? No, toho zase nemám já. Tyhle menší kapříky-(mám i na Vánoce) jsme dostali na zahradě u dcery od jednoho místního chataře. Donesl kýbl kaprů a že nic nechce, tak jsme mu aspoň načepovali pivko
-
Tento recept znám a je to moc dobré.Když měl manžel dříve více času, tak byl věčně na rybách a já nevěděla, co s nima. To jsme potom jednou za čas udělali u nás rybí hody a pozvali přátele. Ách jo, kde jsou ty časy
Teď se mi tam akorát v mrazáku třese karas
Co se týče ryb a králíka, tak musím Jani bodovat
...+1
-
ach jo, že já jediná jím kapra...
..
-
Jani, pěkný a náš kapr je kapr, ty trénuješ na Vánoce
a 5.bod
-
Recept je prima i v názvu, žila jsem 18 let ve Strašnicích,
tak si ho uložím na památku
-
Simčo, sama jsem se divila, ale nepálilo to!!
A není problém dát méně
, suroviny jsou spíš orientační
-
Kapra mám ráda,já bych teda bez pálivé papriky,nemám pálivé ráda,ale jinak receptík mne láká!!
+1