Sváteční řezy - LvK
Hledáte skvělý moučník, který se hodí pro zvláštní a slavností chvíle? Pak jste narazili na ten pravý recept, který stojí za vyzkoušení. Nadýchané těsto, vanilkový krém s tvarohem a smetanová poleva s čokoládou, to je to, za co budete obdivováni.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 893 kJ / 6 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,97 g |
Tuky | 308,53 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 962 mg |
Sodík | 911 mg |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 805,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Suroviny na krém musí mít pokojovou teplotu.
V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, krupicový cukr, olej, vejce a mléko. Spojíme v těsto. Rozdělíme napůl. Jednu půlku ponecháme tak a do druhé přidáme kakao a kávu. Krok 2: Do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečicím papírem, vlijeme světlé těsto a na něj tmavé, rozetřeme. Nevadí, když se obě těsta smíchají dohromady. Pečeme asi 20 minut. Po vytažení z trouby necháme zchladnout na mřížce. Krok 3: Do hrnce vlijeme 400 ml mléka, přidáme 3 lžíce krupicového cukru a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce (100 ml) rozmícháme oba pudinky a přilijeme do vroucího mléka. Vaříme 2 minuty. Odstavíme z plotny a ihned postupně zašleháme na kostky nakrájené máslo, poté oba tvarohy, rum a moučkový cukr. Krok 4: Krém rozetřeme na vychladlý korpus, uhladíme a nakonec přidáme polevu ze zakysané smetany a čokolády. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a vmícháme k ní obě smetany. Takto připravený dezert necháme, nejlépe do druhé dne, uležet v lednici.
Suroviny na krém musí mít pokojovou teplotu.
V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, krupicový cukr, olej, vejce a mléko. Spojíme v těsto. Rozdělíme napůl. Jednu půlku ponecháme tak a do druhé přidáme kakao a kávu. Krok 2: Do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečicím papírem, vlijeme světlé těsto a na něj tmavé, rozetřeme. Nevadí, když se obě těsta smíchají dohromady. Pečeme asi 20 minut. Po vytažení z trouby necháme zchladnout na mřížce. Krok 3: Do hrnce vlijeme 400 ml mléka, přidáme 3 lžíce krupicového cukru a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce (100 ml) rozmícháme oba pudinky a přilijeme do vroucího mléka. Vaříme 2 minuty. Odstavíme z plotny a ihned postupně zašleháme na kostky nakrájené máslo, poté oba tvarohy, rum a moučkový cukr. Krok 4: Krém rozetřeme na vychladlý korpus, uhladíme a nakonec přidáme polevu ze zakysané smetany a čokolády. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a vmícháme k ní obě smetany. Takto připravený dezert necháme, nejlépe do druhé dne, uležet v lednici.
Zveřejněno 4. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční řezy - LvK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Er1N
Moje poznámka
Sváteční řezy - LvK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Er1N
Nejnovější recepty
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Hruškové tiramisu
Přidáno 13. 8. 2025 11:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 13 minutami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 2 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 2 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 3 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 4 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 6 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 7 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 7 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 7 hodinami
Linecký rybízový koláč pod sněhem
Milaxxx před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
olej,
vejce,
mléko,
kakao holandské,
káva rozpustná,
mléko,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
máslo,
tvaroh polotučný,
rum,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
čokoláda
Komentáře (9)