Šalamounské řezy

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Moučníky , Řezy 1 názor

Suroviny

Suroviny:
440 g krupicového cukru
300 g polohrubé mouky
250 g másla
250 ml vody
140 ml rumu
20 g holandského kakaa
4 vejce
1 balíček prášku do pečiva
kokos
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku nasypte cukr a zalijte ho vodou. Dále přidejte máslo a kakao. Za stálého míchání vše zahřívejte do rozpuštění, ale dejte pozor, aby směs neprošla varem.

  2. Rendlík odstavte, ze směsi odeberte 100 ml do jiné misky a nalijte k ní rum. Tato směs je na polevu a můžete jí dát zatím stranou.

  3. Směs z rendlíku přelijte do větší mísy. Připravte mouku, k ní přisypte prášek do pečiva a suchou směs promíchejte.

  4. K mokré směsi přidejte vejce, vždy jedno po druhém. Směs by neměla být úplně horká, aby se vajíčko nesrazilo. Dále do směsi zamíchejte mouku s práškem do pečiva. Dejte pozor, aby ve směsi nebyly hrudky z mouky.

  5. Hotovou směs vlijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Plech mám o velikosti 39x27 cm. Následně ho vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte 25 minut. Upečení vyzkoušejte na špejli.

  6. Po upečení řezy ihned polijte odebranou směsí s rumem. Poleva se vpije do moučníku. Nakonec moučník zasypte kokosem.

Poznámka

Video recept: https://youtu.be/aS5ZyQCtyUg

Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/05/salamounske-rezy-rumova-buchta.html

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 432 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šalamounské řezy

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Mám tři recepty na Šalamounovy řezy a všechny se malým detailem liší, ale přesto jsou si podobné jako vejce vejci. ;-) No možná někdy zkusím i tyhle! Ony jsou vždycky zaručeně dobré! ;-):-8:-D Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo