Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 715 kJ / 1 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,12 g |
Tuky | 80,86 g |
Vláknina | 29,89 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 71,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdce očistíme od krevních sraženin a dáme do hrnce, nejlépe papiňáku. Přidáme koření a sůl. Zalijeme litrem horké vody a pod tlakem vaříme cca 60 minut doměkka. Poté měkké srdíčko nakrájíme na plátky podle počtu porcí.
Zbytek masa a vývar necháme na další použití. Krok 2: Než se srdíčko uvaří, připravíme omáčku.
Oloupané a na polovinu překrojené tenké půlměsíčky cibule necháme v kastrolu na rozehřátém tuku restovat do sklovata. Krok 3: Podlijeme vodou, mírně osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut.
Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme kurkumu, citronovou kůru a smetanu ve které jsme rozmíchali mouku. Promícháme a slabým varem za stálého míchání vaříme 10 minut. Krok 4: Omáčku podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme se srdíčkem, nakrájeným na plátky a houskovým knedlíkem.
Zbytek masa a vývar necháme na další použití. Krok 2: Než se srdíčko uvaří, připravíme omáčku.
Oloupané a na polovinu překrojené tenké půlměsíčky cibule necháme v kastrolu na rozehřátém tuku restovat do sklovata. Krok 3: Podlijeme vodou, mírně osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut.
Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme kurkumu, citronovou kůru a smetanu ve které jsme rozmíchali mouku. Promícháme a slabým varem za stálého míchání vaříme 10 minut. Krok 4: Omáčku podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme se srdíčkem, nakrájeným na plátky a houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 1. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí srdce v cibulové omáčce se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QZl9
Moje poznámka
Hovězí srdce v cibulové omáčce se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QZl9
Nejnovější recepty
Smaženice
Přidáno před 12 hodinami
Květákový řízek
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno 18. 9. 2025 20:59:37
Pohanka s jablky
Přidáno 18. 9. 2025 17:00:02
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno 18. 9. 2025 15:12:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Fiki1 před 46 minutami
Banánová vláčná bábovka
tronickovaj před 55 minutami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Denuli před 1 hodinou
Mug cake z ovesných vloček
Dreamer_Mike před 2 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Sarastro před 2 hodinami
Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
xlindadivis před 7 hodinami
Jednoduchý piškotový korpus
HanaOrlova před 12 hodinami
Fazolková polévka na kyselo
Kajkajak před 12 hodinami
Palačinky
supportorlik před 13 hodinami
Suroviny:
srdce hovězí,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
rozmarýn,
sůl,
máslo,
olej,
cibule,
voda,
smetana,
mouka hladká,
kurkuma,
kůra citronová,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (7)