Kaše ke snídani - vegan

Amy.Stoker7 Kuchař: Amy.Stoker7

Dietní recepty , Veganské 8 názorů

Suroviny

instantní ovesná kaše (pohanko-rýžová, kukuřičná, atd.)
sojové mléko nebo rýžové mléko
banán
jablko
hruška
sezamové semínko
dýňové semínko
slunečnicové semínko
goja
cukr
med nebo sladěnka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rostlinné mléko (cca 200 ml na jednu porci) ohřejeme, nasypeme opatrně instantní kaši (kupuji ve zdravé výživě) podle toho, jak chceme aby kaše byla hustá, kdo má rád hustší, postupně přisypává do požadované hustoty.

  2. Nakonec dosladíme cukrem nebo sladěnkou a ozdobíme čerstvým ovocem a semínky. Někdy dávám jen ovoce, někdy jen semínka a občas obojí, záleží na Vás, nebojte se experimentovat.

Poznámka

Takto připravená snídaně je veganská, pouze z rostliných surovin, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).

Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz webové stránky, na kterých se dozvíte více:

http://www.vegan-fighter.com/

Veganské recepty:

http://veganodaktyl.veganka.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kaše ke snídani - vegan

  • misza misza

    Nedávno jsem přišla na chuť ovesné i pohankové kaši a sójovému mléku. Občas si ji udělám, když mám chuť na sladké nebo jako vydatnou snídani. Někdy udělám s ovocem a posypu ořechy a někdy zasypu kakaem, skořicí, medem a poliju máslem.:-p Dobrota. + 5 :yes:

    Odpovědět

  • Amy.Stoker7 Amy.Stoker7(autor receptu)

    Na všechny dotazy byste určitě po navštívení stránek pod mými recepty odpovědi našli. Bílkoviny jako vegan zíkávám ze Seitanu, Tofu, Sojového masa, Robi masa, mandlí, luštěnin a dalších rostlinných surovin.
    Pravidelně chodím na krev, doktorka vždy s radostí konstatuje, že takhle ukázkovou krev moc nevídá, obraz v pořádku, dříve mi jako masožravci (ano nenarodila jsem se jako vegan, má obvyklá přezdívka byla KEBABOVÁ LADY) padaly vlasy a nehty, to vše zmizelo, snížil se mi cholesterol na polovinu, netrápí mě žádné nemoce typu chřipka, rýmička a tak a vitamínů mám podle odběrů dostatek :-) Pokud máte ještě jiné dotazy, ty webovky jsou opravdu narvané informacema, tak se zkuste podívat ;-):-K Děkuji, každý komentář se hodí :-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    zuzun: A já ani nevím, že mandlové existuje:-S. Sojové už znám, je taky netučné;-)

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    mnam, prima, ode me bod. Delam zasadne s mandlovym mlekem, ma mene kalorii. Vegan nejsem, ale mam rada tyhle recepty:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dovolím si přidat foto. Bez ohledu na tvůj recept, jsem něco podobného udělala sobě na večeři. Neměla jsem recept, nikdy jsem to nevařila. Takže já jsem použila sojové mléko-(sušené) a kaše je z ovesných vloček (ne instantních). Na chuť jsem dala kousky jablíček, skořici, pár plátku nasucho opražených mandlí a nakonec jsem vše pokapala medem. Paráda. Tak snad nebude fotka vadit;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ashgan: bielkoviny sú predsa živočíšneho aj rastlinného pôvodu.

    Odpovědět

  • ashgan ashgan

    Zajímavé, jen by mě zajímalo, z čeho vegani získávají bílkoviny, které jsou důležitou součástí stavby buněk... asi jsem v tomto směru nevzdělaná... Snad objasníš...:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Tématické fráze: veganska snidane kaše k snídani kukuřičná kaše instantní recepty kaše na snídani kaše ke snídani instantní kukuřičná kaše recept snídaně kaše co ke kaši vegan recepty veganská kaše kukuřičná kaše kalorie veganská ovesná kaše ovesná kaše vegan zdravá snídaně kaše kukuřičná kaše recept ovesná kaše ke snídani rýžová kaše k snídani kukuřičná instantní kaše recept kaše k snídani recepty instantní kukuřičná kaše recepty

Zapomněl/a jsem heslo