Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 150 kJ / 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,98 g |
| Tuky | 32,33 g |
| Vláknina | 25,91 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 3,91 g |
| Sůl | 8,90 g |
| Sacharidy | 30,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby 2 malé nebo 1 větší dáme do hrnku, zalijeme teplou vodou a necháme je nabobtnat. Maso nakrájíme na 3 tenké plátky a ty velmi jemně potřeme jedlou sodou. Dáme na 30 minut stranou (maso bude zaručeně měkké, je to trik kuchařů z restaurací).
Krok 2: Zatím očistíme a nakrájíme zeleninu na přibližně stejné nudličky. Zázvor, česnek a chili nasekáme najemno.Odleželé plátky masa nakrájíme na nudličky, rozpálíme wok nebo hlubokou pánev, přidáme olej a maso zprudka opečeme. Přidáme zázvor, česnek, chilli a minutu mícháme. Postupně podle tvrdosti přidáváme a restujeme zeleninu a nakrájené houby.
Krok 3: Podlijeme cca 1 lžící vývaru nebo vody a 1 lžíci každé omáčky. Podle chuti přidáme ještě sójovou omáčku, dáme ocet, wei-su, vývar a zahustíme škrobem, rozmíchaným v trošce vody. Nasekané stonky koriandru vmícháme přímo a natrhané lístky použijeme až při servírování. Podáváme s čínskými pšeničnými nudlemi nebo s rýží.
Zveřejněno 7. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Restované hovězí nudličky podle čínského kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOlO
Moje poznámka
Restované hovězí nudličky podle čínského kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOlO
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 4 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 11 minutami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem, brokolicí a smetanou
nataliesvirakova před 43 minutami
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 1 hodinou
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 2 hodinami
Valašská kyselice
Topmoni před 2 hodinami
Linecké těsto 3 2 1
kimlo před 2 hodinami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Denula před 2 hodinami
Suroviny:
soda jedlá,
zázvor,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
olej arašídový,
omáčka sojová,
omáčka sojová,
omáčka rybí,
jidášovo ucho,
mrkev,
celer,
pórek,
kukuřice baby,
koriandr čerstvý,
olej sezamový,
ocet rýžový,
wei-su,
škrob,
vývar masový
Komentáře (3)