Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 178 kJ / 7 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,83 g |
Tuky | 374,61 g |
Vláknina | 28,50 g |
Cholesterol | 2,39 g |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 3,91 g |
Sacharidy | 865,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce vyšleháme s cukrem do hustého krému. Zlehka vmícháme prosátou mouku, smíchanou s kakaem, citronovou kůrou, střídavě s vodou a rumem. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Dáme do studené trouby, zapneme na 165 °C a pečeme 55 minut. Upečený studený korpus zabalíme do fólie a necháme do druhého dne proležet.
Krok 2: Z mléka odlijeme část, do které vmícháme mouku a uděláme kašičku. Zbytek mléka dáme do hrnku, přidáme čokoládu nalámanou na kostičky, vanilkový cukr a za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Hrnek dáme z plotny a vmícháme mléko s moukou. Chvíli mícháme a pak vrátíme na plamen a uvaříme hustou kaši, na kterou dáme fólii a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo s cukrem, rumovou trestí a po částech přidáme studenou kaši a vyšleháme hladký, hustý krém.
Krok 3: Trochu krému dáme na dozdobení stranou a korpus rozkrojíme na tři části. Potřeme je krémem a slepíme. Boky potřeme krémem a polepíme mandlemi. Na polevu dáme do misky sušené mléko, kakao, cukr, olej rumovou tresť a pomalu přidáváme vodu a vymícháme ji do té hustoty jako čokoládovou polevu a polijeme tak, aby steklo trochu na boky. Dáme do lednice na chvíli ztuhnout.
Krok 4: Na mléčný marcipán dáme mléko do misky, přidáme olej, cukr, rumovou tresť a promícháme. Vodu přidáváme po troškách a vypracujeme tvárnou hmotu. Podle potřeby obarvíme a zabalíme do fólie, aby se nevysušila. Dort po okraji ozdobíme krémem a poklademe tvary, jaké se nám líbí. Já udělala čtyřlístky pro štěstí.
Zveřejněno 24. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dominikova osmnáctka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P0V6
Moje poznámka
Dominikova osmnáctka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P0V6
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 7 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 16 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 1 hodinou
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 2 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 4 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 16 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 17 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 17 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 18 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 18 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 18 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 20 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
kakao,
voda,
rum,
mléko,
čokoláda na vaření,
mouka hladká,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
tresť rumová,
mléko sušené,
olej,
cukr moučkový,
kakao,
tresť rumová,
voda,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
tresť rumová,
voda,
potravinářské barvivo,
mandle plátkové
Komentáře (3)