Raclette
Raclette je tradiční švýcarský pokrm připravený ze stejnojmenného sýra. Sýr se postupně zahřívá a roztavený se podává například s vařenými bramborami ve slupce nebo pečivem a naloženou zeleninou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 326 kJ / 1 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,75 g |
Tuky | 82,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,88 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Raclette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7gE
Moje poznámka
Raclette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7gE
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 13 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 15 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 6 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 8 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 8 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 8 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 8 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 9 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 9 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 11 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 11 hodinami
Suroviny:
sýr raclette,
brambory,
pepř mletý,
okurky sterilované,
cibulka
Komentáře (22)
Raclette je švýcarské jídlo, také oblíbené ve francouzském Savojsku, založené na ohřívání sýra a seškrábávání roztavené části. Raclette du Valais je švýcarský sýr prodávaný speciálně pro toto jídlo. Nebo varianty tohoto sýra gomser, bagnes, orsieres . To jen když tedy opět kopírujete recept tak zkuste uvést aspoň název sýrů dnes se dají celkem snadno koupit v specializovaných prodejnách . Opravdu Raclette považujete za svůj recept .
https://www.youtube.com/watch?v=S1T-eFt6-NQ&t=5s
Veronika.Hrozna: To je ono!