Rukolový salát s vejci
Jednoduchý salát z lehce pikantní rukoly je přelitý lahodným dresinkem ze zakysané smetany. Doplněn o vařená vejce se stává plnohodnotným pokrmem a můžeme jej podávat s kouskem pečiva třeba na večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 113 kJ / 1 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,19 g |
Tuky | 97,76 g |
Vláknina | 9,57 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 1 000 mg |
Sůl | 2,16 g |
Sacharidy | 23,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce dáme do studené vody a přivedeme k varu, vaříme 3 minuty pod pokličkou a vypneme. Necháme ještě 10 minut stát a pak vodu slijeme a vejce zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí vejce oloupeme.
Krok 2: Rukolu propláchneme a necháme okapat. Pak ji rozdělíme na talíře a pokapeme olivovým olejem.
Krok 3: Kysanou smetanu nebo jogurt smícháme s hořčicí, solí, pepřem, olivovým olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhané okurky a dochutíme lákem z okurek a citronem. Můžeme i přisladit, záleží na tom, jak to máme rádi.
Krok 4: Na rukolu dáme dresink a poklademe rozkrojenými vejci, posypeme mletou paprikou a podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 17. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rukolový salát s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nn24
Moje poznámka
Rukolový salát s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nn24
Nejnovější recepty
Frgál se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky s lososem a se španělskou sušenou šunkou
Přidáno 4. 10. 2025 08:06:41
Himalájské řezy
Přidáno 3. 10. 2025 21:56:24
Grilované rybí souvlaki
Přidáno 3. 10. 2025 12:54:20
Plněné bramborové placky z kaše
Přidáno 3. 10. 2025 12:27:24
Koláč s cuketovou nádivkou
Přidáno 3. 10. 2025 11:55:18
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podzimní kotleta
Alamatej před 17 minutami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
Fitulka před 18 minutami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Fitulka před 24 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
knihomolka před 26 minutami
Zeleninová polévka - sytá
Fitulka před 27 minutami
Pečená játra v alobalu
Jan Nemec před 41 minutami
Banánové lívance
Wendiik před 1 hodinou
Staročeská bramborová omáčka s hříbky
OK1AMF před 1 hodinou
Čokoládové muffiny
Anninkakuchar před 2 hodinami
Chilli con carne
poirotka před 2 hodinami
Suroviny:
rukola,
olej olivový,
vejce,
smetana zakysaná,
cibule,
hořčice plnotučná,
okurky sterilované,
lák okurkový,
olej olivový,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká
Komentáře (2)