Moravské "müsli"
Škvarky jsou nedílnou součástí zabíjačkových specialit. Jsou takovým naším českým pochoutkovým klenotem. Tak neváhejte a připravte si toto, jak se říká, moravské müsli, i vy doma. S čerstvým chlebem a kyselou okurkou budou skvělou svačinou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 112 940 kJ / 26 993 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,70 g |
Tuky | 2 970,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,70 g |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 2,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové sádlo nakrájíme na kostičky. Pokud máte radši víc vypečené tak na menší kostky a pokud méně, tak na větší kostky.
Krok 2: Dáme je do kastrolu a pěkně pomalu škvaříme. Pokud máme elektrický sporák, tak ze začátku na stupeň 4 stupeň a po chvíli můžeme stáhnout na stupeň 3.
Krok 3: Na sádlo nalijeme mléko a za občasného míchání škvaříme do zlatova.
Krok 4: Poté škvarky pěkně přes cedník scedíme. Na cedníku naběračkou pomačkáme (lehce) a vyškvařené sádlo nalijeme do sklenice (pozor, pálí to).
Krok 5: No a škvarky servírujeme třeba s čerstvým chlebem. Pozor, solíme jen množství, které sníme, jinak jsou gumové.
Zveřejněno 10. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravské "müsli"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqDg
Moje poznámka
Moravské "müsli"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqDg
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 14 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 8 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 9 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 10 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 11 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 11 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 11 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 11 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 11 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 12 hodinami
Tématické fráze:
moravske skvarky,
musli recept,
recept na musli,
recept musli,
musli,
moravské škvarky recept,
moravske misli,
müsli recepty,
domácí moravské škvarky,
moravské misly,
moravský škvarky,
moravské musli recepty,
recept moravské musli,
recept na moravské škvarky,
skvarky moravske,
moravský musli,
moravské mysli,
moravské škvarky recepty,
moravsky skvarek,
google gumove skvarky
Komentáře (31)
Moravské müsli je skvostný a vtipný název.Nechápu,jak tohle dokáže některé uživatele vytočit a vyprovokovat k rádoby odborným komentářům.
No, esi "Kdejaký Moravák ten název zná." tož asi nésu ten správné Moravák
a musli je s obilninami a popripade kokosem,susenym ovocem atd.