Škvarky z mikrovlnky

zizala Kuchařka:

Mikrovlnná trouba 10 názorů

43

Suroviny

1/2 kg syrového sádla (koupíte u řezníka nebo v chladícím boxu marketů vedle masa), lžíce vody.
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo omyjeme a nakrájíme na kostky asi 1,5-2 x 1,5-2 cm. Vložíme do nejlépe porcelánové mísy nezdobené zlatem!!, kápneme vodu a vaříme nejprve na středním stupni pod poklicí 2 x 4 minuty, v mezidobí je promícháme.

  2. Když jsou kostky zcela ponořené do "šťávičky", kterou pustily, opět je promícháme, už nedáváme poklici a na druhý nejvyšší stupeň vaříme, dokud nezačnou svrchu růžovět.

  3. Slijeme vyškvařené sádlo, promícháme, necháme jim trochu sádla po dně a na nejvyšší stupeň dovaříme do červena.

  4. Přecedíme a vymačkáme z nich zbytek sádla. Bývá jich menší miska, jsou úžasně křupavé, nejsou nasáklé sádlem, sádla z toho půl kg je přes půl zavařovací sklenice o obsahu 0,7 l.

Poznámka

Důležité je zpočátku vařit spíš zvolna, aby sádlo mělo dost času se pomalu rozpouštět, jinak by škvarky byly gumové. Někdo solí před škvařením, já ne, protože jednak sádlo i škvarky používám i na moučníky a jednak solené sádlo méně vydrží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarky z mikrovlnky

  • CIA CIA(neregistrovaný)

    http://www.koloidnemineraly.sk/?Skodlivost-mikrovlnek&id=62

    Prokázaná nebezpečí užívání mikrovlnek:no::no::no::no::no:
    :-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Drobek:
    Ja jsem ale take cetla ... a ne jen jeden clanek o tom, jak se pokrmy v mikrovlnce znehodnocuji. Likviduji se vitaminy atd.:-((:no:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-((Strašně se omlouvám za příspěvek, kde jsem haněl mikrovlnku. Já si ten článek o škodlivosti na zdraví přečet, podiskutoval s odborníkem, a on mne upozornil na další článek, vlastně předchozí, k vidění je na http://www.naturalnews.com/022015.html. A ejhle, on pan český "autor" jen přeložil celý nesmyslný škvár z angličtiny a pak se pod to podepsal. Obdivuhodné.
    Krom toho, původní autor si plete hodinky a holinky, které jak každý ví mají mnoho společného. Oboje se natahuje. No a on si plete vlny a ještě do toho zamotá radioaktivitu. A že se v rusku nesměly používat? Tam se toho nesmělo, třeba cestovat. Zřejmě i to je škodlivé.
    Tak mne prosím omluvte, mikrovlnka už se zase těší naší přízni.:-*

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Právě jsem dokončila škvaření a jsem spokojená :yes::yes:,držela jsem se receptu Zizaly a šlo to bez problémů:-p:-D

    Odpovědět

  • HankaR. HankaR.

    :yes: Od konce ledna mám pomalý hrnec a sádlo škvařím v něm, žádné míchání a krásně se mi vyškvaří přes noc :yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak už jsem si to našel a viděl recept. Většinou se schoduje s radami zde. ALE NEZLOBTE SE, asi jsem srab a bál bych se případného prskání, když by tam zůstala/lo nějaká kůžička. Již jsem problémy měl a v mikrovlnce mi jisté jídlo buchlo. Nepřeju vám vidět tu paseku. Odvezl jsem mikrovlnku na chatu a domu koupil jinou. Na chatě za rok při otevčených oknech vysmrděla HI HI. Možná se to časem hodí, ale zatím zůstanu u DP. Tomu věřím a je to taky dobré. Ale jak se říká " Kdo nic nedělá, taky nic nezkazí " a nový recept by nikdy nevznkl.TAK prubujte.:-//

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Možná by ctitele mikrovlnky zajímal tenhle článek. http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1003&pjmeno=&kredit=&p1=
    My ji až do přečtení používali taky.:-O

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :-O Tak to bych neřekla,že to jde v MT.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Díky,zizalo,vyzkouším co nevidět,jen co koupím sádlo;-):-D

    Odpovědět

  • zdenicka00 zdenicka00

    Už mám v oblíbených a hodně brzy vyzkouším.Už jsem dělala i v domácí pekárně,ale to mě moc nenadchlo.:-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo