Pruhované rohlíčky s tvarohem
Kynuté těsto a tvaroh je kombinace, která nikdy neomrzí. Koláče, buchty a záviny připravujeme běžně. Co takhle zkusit jemňoučké a vláčné rohlíčky, plněné tvarovou náplní a smotané tak, že vypadají, jako by byly pruhované.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 204 kJ / 3 634 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,66 g |
| Tuky | 93,02 g |
| Vláknina | 20,38 g |
| Cholesterol | 329 mg |
| Sodík | 1,95 g |
| Sůl | 4,67 g |
| Sacharidy | 578,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Volitelný postup 1.
V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice, kde během 12 hodin (přes noc) vykyne. Ráno už stačí jen těsto nechat povolit na pokojovou teplotu a už můžeme tvarovat a plnit rohlíčky. Krok 2: Nebo volitelný postup 2.
Mléko trochu ohřejeme (tak, aby bylo pouze vlažné), rozmícháme v něm lžíci cukru, všechno droždí a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto, které necháme 40-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 kousků a z každého vytvarujeme bulku. Krok 4: Po 5-7 minutách bulky rozválíme do menšího oválu, naplníme tvarohovou náplní, nařízneme okraje těsta a svineme podle foto postupu. Krok 5: Hotové rohlíčky uložíme kynout na plech s pečicím papírem nebo fólií. Krok 6: Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem nebo rozehřátým máslem.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 15-20 minut.
V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice, kde během 12 hodin (přes noc) vykyne. Ráno už stačí jen těsto nechat povolit na pokojovou teplotu a už můžeme tvarovat a plnit rohlíčky. Krok 2: Nebo volitelný postup 2.
Mléko trochu ohřejeme (tak, aby bylo pouze vlažné), rozmícháme v něm lžíci cukru, všechno droždí a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto, které necháme 40-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 kousků a z každého vytvarujeme bulku. Krok 4: Po 5-7 minutách bulky rozválíme do menšího oválu, naplníme tvarohovou náplní, nařízneme okraje těsta a svineme podle foto postupu. Krok 5: Hotové rohlíčky uložíme kynout na plech s pečicím papírem nebo fólií. Krok 6: Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem nebo rozehřátým máslem.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 15-20 minut.
Zveřejněno 25. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pruhované rohlíčky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P34W
Moje poznámka
Pruhované rohlíčky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P34W
Nejnovější recepty
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 2 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 5 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 16 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé smažené v troubě
[email protected] před 4 minutami
Krůtí maso s houbami
[email protected] před 8 minutami
Vydatná bramborová polévka s krupkami nebo pohankou
wimra před 28 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Tina_DOH před 37 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
Begonie před 52 minutami
Podzimní kotleta
JanaPankova před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Vladka321 před 2 hodinami
Karbanátky
[email protected] před 2 hodinami
Pizza rohlík
Lasagnesesyrem před 2 hodinami
Suroviny:
mléko,
olej,
jogurt bílý,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
tvaroh,
vejce,
cukr,
kůra citronová,
rozinky,
pudink vanilkový bez vaření,
vejce
Komentáře (54)
A podle ní jsem se naučila zadělávat z vody, kdy těsta mají jinou , úžasnou kvalitu. Nikdy se mi nestalo, že by se produkty nepovedly