Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,13 g |
Tuky | 8,61 g |
Vláknina | 6,12 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na omastku trochu opeču na kolečka nakrájenou klobásu nebo párek.
Krok 2: K uzenině přidám cibuli nakrájenou na čtvrtky a pak na plátky. Měla by být růžová a měkoučká.
Krok 3: Následně do toho vmíchám na nudličky nakrájené zelené papriky, které v tom chvíli podusím.
Krok 4: V tom čase spařím a oloupu rajčata, nakrájím je a přidám je k paprikám.
Krok 5: Všechno spolu dusím (rajčata pustí šťávu, nebo podleju hrnkem nebo dvěma hrnky vody, podle toho, jak chci mít papriky měkké a kolik chci mít nakonec šťávy).
Krok 6: Osolím, opepřím a hotové zaliji dobrou šlehačkou.
Pokud chci víc, do šlehačky rozkvedlám trochu hladké mouky a všechno ještě chvíli povařím.
Pokud chci víc, do šlehačky rozkvedlám trochu hladké mouky a všechno ještě chvíli povařím.
Zveřejněno 17. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQvP
Moje poznámka
Lečo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQvP
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makronky Danča
Malickakucharka před 24 minutami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 1 hodinou
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 2 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 2 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 4 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 5 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 12 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 14 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 15 hodinami
Suroviny:
rajče,
paprika čerstvá zelená,
klobása,
cibule,
slanina,
máslo,
sůl,
pepř,
smetana ke šlehání
Komentáře (5)
Ta pani na ty zeme vazby nemela, rc mela cca od roku 1950, uz ho znala od ni i moje mama. Ale jasne, muze mit ten puvod. A parek? Kdyz doma klobasu nemam, parek mi opravdu nevadi. Nebo kousek uzenyho. Jsem zvedava, jestli to nekdo vyzkousi
Znám, je to moc dobre. Původ bych tipla Slovensko, Maďarsko.
A určitě s dobrou klobáskou a ne párkem.