Vepřová játra na špeku s houbami a zeleninou
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 301 kJ / 789 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,83 g |
| Tuky | 16,25 g |
| Vláknina | 12,81 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 435 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 66,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem namočíme sušené houby.
Krok 2: Do kastrolu dáme na kostičky nakrájený špek a necháme rozškvařit. Přidáme nakrájenou cibuli a trochu oleje.
Krok 3: Orestujeme a přidáme nakrájená játra, opepříme a orestujeme, pak játra vyndáme.
Krok 4: Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vývarem a přidáme houby.
Krok 5: Po chvíli vaření přidáme nakrájené papriky a rajčátka. Vaříme doměkka.
Zveřejněno 17. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra na špeku s houbami a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9E8
Moje poznámka
Vepřová játra na špeku s houbami a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9E8
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 1 minutou
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 49 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
špek,
olej,
cibule,
houby sušené,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
sůl,
pepř,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (11)
Vařil jsem paralelně ve dvou stejných kastrolech, pro větší objektivnost jsem je prohazoval na hořácích (jeden nikdy neví, jak který hřeje, že
Bez mouky..., ale aby bylo dost sóóósu, tak jsem použil do každého obří cibuli
A zda solit od začátku či až na konci?
No, Jana R. by řekla: JE TO ŠUMAFUK!!!