Játra na špeku se šunkovou rýží

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 45 minut 9 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 45 minut 9 názorů

Suroviny 4 osoby

500 g vepřových jater
pepř
kmín
100 g uzeného špeku (popř. slanina)
sůl
50 g másla
1 střední cibule
800 ml vepřového vývaru
hl. mouka
Příloha:
100 g šunky (od kosti)
400 g rýže
lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Osmažíme špek spolu s cibulkou.

  2. Játra nakrájíme, obalíme v hl. mouce, vhodíme ke špeku a cibulce, přidáme kmín, pepř a orestujeme.

  3. Po orestování vlijeme k játrům vývar, rozmícháme a dusíme do měkka. Nakonec osolíme.

  4. Uvaříme si rýži. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky, orestujeme ji na másle, přidáme uvařenou rýži, ještě krátce orestujeme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Kluci v akci

Já jsem použila játra kuřecí, protože mi děti vepřové nejedí.

Komentáře k receptu Játra na špeku se šunkovou rýží

Tématické fráze: vepřová játra na špeku játra na slanině s rýží kluci v akci jatra husí játra kluci v akci kuřecí jatra na speku jatra z divokého prasete vepř jatra na špeku vepr.jatra na slanine vepř.jatra drůbeží játra na špeku vepřové játra na špeku recepty vepř.játra vepř.játra na cibulce vepř. játra kuřecí játra kluci v akci játra na cibulce kluci v akci kluci v akci sunkova ryze recept kuřecí játra na špeku křeče u francouzských buldočků