Debrecínská polévka
Sytá polévka s chutnými debrecínskými párky může posloužit jako samostatné jídlo. Hodí se třeba k výživnější večeři nebo k lehkému obědu. Pokud k polévce přidáme čerstvé pečivo nebo chléb, nemusíme se obávat, že někdo od stolu odejde hladový.
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 627 kJ / 1 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,62 g |
Tuky | 53,45 g |
Vláknina | 20,13 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 98,08 g |
Postup přípravy
Párky nakrájíme na kolečka.
Papriku pokrájíme nadrobno.
Česnek nasekáme. Krok 2: Na trošce tuku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Přisypeme debrecínské párky, které na cibuli též osmažíme.
Přisypeme papriku, sladkou mletou papriku a česnek.
Vše společně za častého míchání krátce osmažíme. Krok 3: Směs v hrnci zasypeme hladkou moukou, promícháme a opět krátce zasmažíme.
Přilijeme vývar, promícháme, přisypeme na malé kostky pokrájené brambory, osolíme, opepříme, přivedeme k varu.
Hrnec přikryjeme a na mírném plameni vaříme do změknutí brambor. Občas promícháme. Krok 4: Najemno pokrájené listy medvědího česneku vsypeme do hotové vroucí polévky, promícháme a odstavíme.
Pokud chceme do polévky přidat medvědí česnek, tak pro zachování chuti vždy až po změknutí brambor.
Hotovou polévku nalijeme do talířů, dozdobíme nasekanými bylinkami a podáváme. Krok 5: Jako příloha se hodí čerstvé pečivo či chléb.
Zveřejněno 28. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Debrecínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J0ly
Moje poznámka
Debrecínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J0ly
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Suroviny:
cibule,
sádlo,
párky,
kapie,
česnek,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
vývar masový,
pažitka,
česnek mědvědí
Komentáře (2)