Chudenické preclíky z pekárny U Šperlů

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
1 balení čerstvého droždí
200 ml vlažného mléka
150 g Hery
250 g škvarků i se sádlem
1 lžička soli
vejce na potření
hrubozrnná sůl, mák na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka a droždí necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy dáme mouku, sůl, rozpuštěnou Heru a škvarky se sádlem (také rozpuštěné). Nakonec přidáme kvásek.
    Uhněteme těsto, hned tvoříme preclíky, které potřeme vejcem a posypeme.
    Nenecháváme kynout!

  3. Pečeme v troubě na 200 stupňů.

Poznámka od kuchařky

Recept je z fb stránek Starého Czerninského zámku v Chudenicích, který věnovala paní Horáková (99let).

Preclíky pekl její tatínek právě v pekárně U Šperlů (pekárna už dlouho není).

Preclíky jsem pekla prvně v životě, tvar ještě musím vychytat.

Komentáře k receptu Chudenické preclíky z pekárny U Šperlů

  • Majkaa Majkaa

    Hlavní je chuť<3

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Určitě časem vyzkouším, zatím přidávám do oblíbených. ;-):-K Velice mne zaujal příběh připojený k receptu! :-8<3:-K

    Odpovědět