

Chudenické preclíky z pekárny U Šperlů
Suroviny
- 1 kg polohrubé mouky
- 1 balení čerstvého droždí
- 200 ml vlažného mléka
- 150 g Hery
- 250 g škvarků i se sádlem
- 1 lžička soli
- vejce na potření
- hrubozrnná sůl, mák na posypání
Postup přípravy receptu
Z mléka a droždí necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouku, sůl, rozpuštěnou Heru a škvarky se sádlem (také rozpuštěné). Nakonec přidáme kvásek.
Uhněteme těsto, hned tvoříme preclíky, které potřeme vejcem a posypeme.
Nenecháváme kynout!Pečeme v troubě na 200 stupňů.
Poznámka od kuchařky
Recept je z fb stránek Starého Czerninského zámku v Chudenicích, který věnovala paní Horáková (99let).
Preclíky pekl její tatínek právě v pekárně U Šperlů (pekárna už dlouho není).
Preclíky jsem pekla prvně v životě, tvar ještě musím vychytat.