Rychlé cuketové "langoše"
Máte rádi langoše a chcete zároveň rodině do jídla propašovat sezónní zeleninu? Tento recept je správná cesta! Cuketa se umí schovat do těsta a zároveň zachovat kýženou chuť připravovaného pokrmu. Výsledek vás příjemně překvapí!
Suroviny pro 4 porce
hrnek = 250 ml
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 216 kJ / 1 964 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 68,16 g | 
| Tuky | 16,64 g | 
| Vláknina | 19,00 g | 
| Cholesterol | 278 mg | 
| Sodík | 3,46 g | 
| Sůl | 0,34 g | 
| Sacharidy | 376,83 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cuketu oloupeme, odstraníme střed se semeny a nastrouháme najemno.
	Krok 2: Osolíme, necháme hmotu asi 10 minut vypotit a poté pořádně vymačkáme vodu.
	Krok 3: Do mísy nasypeme oba druhy mouky smíchané se sodou.
	Krok 4: Přidáme vejce a lehce osolíme. Promícháme se sypkými surovinami a poté po troškách přidáváme kefír tak, abychom dosáhli polotuhého, lehce zpracovatelného těsta.
	Krok 5: Okamžitě po vypracování těsta z něj na pomoučeném vále tvoříme placky.
	Krok 6: V rozehřátém oleji smažíme langoše zvolna z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
	Krok 7: Zdobíme dle chuti. Česnekem, kečupem a sýrem. Lze je podávat i na sladko.
Zveřejněno 11. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rychlé cuketové "langoše"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZR6p
Moje poznámka
					
				
Rychlé cuketové "langoše"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZR6p
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 22 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 17 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Suroviny:
						
							cuketa, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							vejce, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							kefír, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sýr strouhaný, 
						
						
							kečup sladký
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (7)
S cuketou ještě neznám a bude to stát za vyzkoušení
Jen se chci zeptat jestli má hrnek 250 ml a kolik langošů se přibližně z tohoto množství udělá.Jsme sami dva a nejlepší jsou čerstvé