Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené paprikové brambory

Brambory připravené různými způsoby patří mezi nejoblíbenější přílohy. Dušené paprikové brambory připravíte opravdu snadno. Podávat je můžete samostatně se zeleninovým salátem nebo se skvěle hodí k pečenému masu.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 973 kJ /
472 kcal
Bílkoviny4,26 g
Tuky36,79 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy27,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme obě cibule a nakrájíme je na půlkolečka. Brambory také oloupeme, opláchneme je a nakrájíme na plátky nebo na hranolky. Krok 2: Na tuku zesklovatíme cibuli, přidáme mletou papriku a připravené brambory. Krok 3: Promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem - ale jen tolik, aby se brambory dusily. Podle potřeby přisolíme. Krok 4: V případě potřeby můžeme později ještě trochu tekutiny přilít. Během přípravy by se tekutina měla téměř vydusit. Krok 5: Brambory jsou dobré teplé, i studené, lze je podávat i s masem.

TIP: Přílohy z brambor

Zveřejněno 7. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZX4

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZX4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nadja: sem se nepřidává žádná sůl? 🤔

cathleen: sůl je uvedena v surovinách i v postupu, bod 3)

Moravak: tak ať Ti chutná !

Tyhle brambory dělávala můj děda, jsem rád že jsem tu našel tenhle recept, mám nové erteple tak sdi je dnes udělám na paprice :yes:

vcera jsem je delala k veceri :) jen jsem pouzila maslo (kdyz je ta zima a clovek potrebuje hodne energie :)) cibulku delam do zlatova a pridavam jeste kmin a pepr. V lete jsou vyborne jen s hlavkovym salatem, vcera jsem prihodila parky na kolecka (pro odpurce parku, ja kupuji parky obsah masa 98%, zadne strojove ... ale taky ta cena je vysoka, tak je mame jen obcas)

babicka z Madarska je delala presne takhle, ale s petrzelkou. Byly uzasny, ale me se nepovedli udelat

Zdeňuli 3. 9. 2011 20:50
Já ho také dělám, ale do toho vývaru přidávám ještě rajče které spařím a nakrájím na nudličky-dodá to lepší chuť, dobré je také přidat mletý pepř a kmín a když už jsem u konce vaření, tak tam přidám 1 PL zakysané smetany nebo bílého jogurtu a promíchám - hezky to zjemní chuť.

Nádhera! :-O:yes: +13

snadné a přitom chutné:yes::yes:

Hanko:-) jako vždy krásné fotky,které člověka k receptu přímo lákají;-). Budu je muset vyzkoušet,protože to musí být výborné:-p.

Vypadá to moc dobře:-p:yes:

Naďo, moc nám chutnalo, bylo to rychlé a hlavně dobré:yes::yes:
posílám fotky a bodík:yes::yes: +

Hani, opět krásné fotky - už jsem Tě tu postrádala;-):-)

Může se použít libovolné koření, podle chuti. Místo papriky je možné dát třeba majoránku a pepř, nebo koření Gyros, prostě to, co kdo má rád.
Děkuji za bodíky.

Tématické fráze:
paprikove brambory, dušené brambory, dušené brambory recepty, vaření pro začátečníky, dušené papriky, brambory s paprikou, dušená paprika, dusene brambory na paprice, recepty z brambor, dušené nové brambory, dušené papriky recepty, brambory s červenou paprikou, brambory, recepty z paprik, paprika recepty, brambory na paprice, dušené brambory recept, paprikové brambory recept, brambory dušené na paprice, brambory dušené

Suroviny:
tuk, cibule, paprika sušená sladká, brambory, voda, sůl

Přidat fotografie receptu
]
]