Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 445 kJ / 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,79 g |
Tuky | 36,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 727 mg |
Sůl | 2,11 g |
Sacharidy | 3,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety očistíme, odstraníme případné střívko a propláchnuté na sítku necháme okapat.
Vložíme do vroucí vody a krevety 1-2 minuty povaříme. Jakmile zrůžoví, jsou hotové a vyndáme je na papírovou utěrku. Dlouhým vařením tvrdnou a gumovatí. Krok 2: Vychladlé krevety nakrájíme nadrobno a dáme do misky.
Přidáme majonézu, jogurt, worcester
a pár kapek Maggi (doporučení mám od šéfkuchaře, zvýrazní chuť krevet).
Můžeme zakápnout citronovou šťávou a přidat špetku cukru. Krok 3: Okurku nakrájíme mírně šikmo na špalíčky cca 8-10 mm vysoké a vydlabeme částečně semeníky. Takto připravené okurkové mističky mírně vymázneme pomazánkovým máslem, naplníme krevetovou směsí, na každou přidáme hromádku drobně nakrájeného nakládaného zázvoru, ozdobíme kouskem kopru a kuličkou růžového pepře. Krok 4: Okurky lze také nakrájet na šikmé tenké plátky, osolit, nechat vypotit a osušit. Na každý plátek dáme opět krevety, zázvor a kopr. Konce delších stran spíchneme párátkem a vytvoříme lodičky nebo kolébky (čerstvé vypadají hezky, ale nevydrží tak dlouho jako mističky a otevírají se). Krok 5: Podáváme ihned jako pohoštění samotné nebo s malými opečenými kousky pečiva.
Vložíme do vroucí vody a krevety 1-2 minuty povaříme. Jakmile zrůžoví, jsou hotové a vyndáme je na papírovou utěrku. Dlouhým vařením tvrdnou a gumovatí. Krok 2: Vychladlé krevety nakrájíme nadrobno a dáme do misky.
Přidáme majonézu, jogurt, worcester
a pár kapek Maggi (doporučení mám od šéfkuchaře, zvýrazní chuť krevet).
Můžeme zakápnout citronovou šťávou a přidat špetku cukru. Krok 3: Okurku nakrájíme mírně šikmo na špalíčky cca 8-10 mm vysoké a vydlabeme částečně semeníky. Takto připravené okurkové mističky mírně vymázneme pomazánkovým máslem, naplníme krevetovou směsí, na každou přidáme hromádku drobně nakrájeného nakládaného zázvoru, ozdobíme kouskem kopru a kuličkou růžového pepře. Krok 4: Okurky lze také nakrájet na šikmé tenké plátky, osolit, nechat vypotit a osušit. Na každý plátek dáme opět krevety, zázvor a kopr. Konce delších stran spíchneme párátkem a vytvoříme lodičky nebo kolébky (čerstvé vypadají hezky, ale nevydrží tak dlouho jako mističky a otevírají se). Krok 5: Podáváme ihned jako pohoštění samotné nebo s malými opečenými kousky pečiva.
Zveřejněno 31. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevetové chuťovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwq1
Moje poznámka
Krevetové chuťovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwq1
Nejnovější recepty
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 1 hodinou
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 2 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 11 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 20 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušená mrkev
Tajemnost před 10 minutami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 12 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 14 minutami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
TommyKoci před 20 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 1 hodinou
Dýňová polévka
BublinaF před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Gothaj před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 1 hodinou
Pečená dýně
Agliooglio před 2 hodinami
Suroviny:
krevety,
majonéza,
jogurt bílý,
omáčka worcesterová,
koření polévkové,
okurka čerstvá,
šťáva citronová,
cukr,
zázvor nakládaný,
kopr,
pepř růžový,
pomazánkové máslo
Komentáře (5)