Smažené nudle (podle Vietnamce)
Smažené nudle připravené podle tohoto receptu hned zlákají každého strávníka svou exotickou vůní. Příprava je snadná, nudle stačí namočit do horké vody a pak v pánvi smíchat s hotovou směsí křehkého masa a křupavé zeleniny v pikantní omáčce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 245 kJ / 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,45 g |
Tuky | 2,69 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 5,55 g |
Sacharidy | 6,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nudle namočíme do vlažné vody a necháme hodinu až hodinu a půl nabobtnat, v žádném případě nudle nevaříme.
Krok 2: Nakrájíme maso, mrkev a Jidášovo ucho na nudličky, bílou i zelenou část jarní cibulky na kolečka.
Krok 3: Nakrájené maso necháme hodinu marinovat v oleji, troše soli a malinké špetce jedlé sody, která zapříčiní, že bude maso křehké.
Krok 4: Na pánev dáme olej, necháme rozehřát a na vysokém plameni orestujeme maso.
Krok 5: Až bude maso opečené, přidáme zeleninu, chvíli spolu restujeme, maximálně 2 minuty, zelenina musí být na skus křupavá.
Krok 6: Poté přidáme nudle a všechna dochucovadla. Dle potřeby přisolíme a vše dobře promícháme.
Zveřejněno 27. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené nudle (podle Vietnamce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYEZ
Moje poznámka
Smažené nudle (podle Vietnamce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYEZ
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 9 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 19 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
nudle,
zelí čínské,
mrkev,
cibulka jarní,
jidášovo ucho,
omáčka rybí,
omáčka sojová,
ústřicová omáčka,
soda jedlá,
olej,
sůl
Komentáře (6)
Jako fakt 250g masa na porci? Už jste někdy byla ve vietnamské restauraci?Pokud ano, tak musíte uznat, že tam Vám toho masa tolik nedají.
Jidášovo ucho se musí nejdříve namočit, což není z receptů zřejmé, jinak je nepoživatelné .
Navíc ta jedna kostka nudlí není na jednu porci ale na dvě až dva a půl porce, tudíž opět zavádějící údaj.
Celkové hodnocení receptu je : 🤮🤮🤮