Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku
Pomalu pečeným kolenem můžeme pohostit nejen na letním venkovním posezení, ale také třeba na Silvestra. Koleno nejprve namarinujeme, necháme odležet a pak pomalu pečeme. Skvěle chutná s čerstvým chlebem a zeleninou.
Postup přípravy
Krok 1: Den dopředu připravíme koleno. Svaříme vodu a do vlažné vysypeme všechno koření a necháme zcela vychladnout
Krok 2: Vezmeme marinovací stříkačku, ideálně o objemu 150-200 ml a s jehlou koleno vpichy namarinujeme připravenou směsí. Snažíme se použít všechnu tekutinu a co vyteče, tím potřeme kůži. Přikryjeme a dáme na noc do chladu, ideálně do lednice. Na druhý den vyndáme a necháme dojít do pokojové teploty.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 90 °C, na dno trouby dáme litinový pekáč s vodou pro tzv. parní efekt.
Koleno dáme do pekáče, vložíme do trouby a odkryté necháme 4 hodiny péci bez jakéhokoliv zásahu. Krok 4: Pak koleno vyndáme a potřeme omáčkou, kterou připravíme smícháním hořčice, BBQ omáčky a oleje. Troubu nastavíme na 120 °C a potřené koleno pečeme dál. V intervalech 10 minut pak vždy opět koleno potřeme. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu trouby na 190 °C.
Koleno dáme do pekáče, vložíme do trouby a odkryté necháme 4 hodiny péci bez jakéhokoliv zásahu. Krok 4: Pak koleno vyndáme a potřeme omáčkou, kterou připravíme smícháním hořčice, BBQ omáčky a oleje. Troubu nastavíme na 120 °C a potřené koleno pečeme dál. V intervalech 10 minut pak vždy opět koleno potřeme. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu trouby na 190 °C.
Zveřejněno 30. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxoG
Moje poznámka
Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxoG
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 10 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 10 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 14 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 14 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 14 minutami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 22 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 57 minutami
Pečená švestková povidla
Anche před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 2 hodinami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 3 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 3 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 8 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 9 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 10 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
sůl,
česnek sušený,
paprika sušená uzená,
pepř mletý,
voda,
hořčice dijonská,
olej
Komentáře (2)