Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku
Pomalu pečeným kolenem můžeme pohostit nejen na letním venkovním posezení, ale také třeba na Silvestra. Koleno nejprve namarinujeme, necháme odležet a pak pomalu pečeme. Skvěle chutná s čerstvým chlebem a zeleninou.
Postup přípravy
Krok 1: Den dopředu připravíme koleno. Svaříme vodu a do vlažné vysypeme všechno koření a necháme zcela vychladnout
Krok 2: Vezmeme marinovací stříkačku, ideálně o objemu 150-200 ml a s jehlou koleno vpichy namarinujeme připravenou směsí. Snažíme se použít všechnu tekutinu a co vyteče, tím potřeme kůži. Přikryjeme a dáme na noc do chladu, ideálně do lednice. Na druhý den vyndáme a necháme dojít do pokojové teploty.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 90 °C, na dno trouby dáme litinový pekáč s vodou pro tzv. parní efekt.
Koleno dáme do pekáče, vložíme do trouby a odkryté necháme 4 hodiny péci bez jakéhokoliv zásahu. Krok 4: Pak koleno vyndáme a potřeme omáčkou, kterou připravíme smícháním hořčice, BBQ omáčky a oleje. Troubu nastavíme na 120 °C a potřené koleno pečeme dál. V intervalech 10 minut pak vždy opět koleno potřeme. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu trouby na 190 °C.
Koleno dáme do pekáče, vložíme do trouby a odkryté necháme 4 hodiny péci bez jakéhokoliv zásahu. Krok 4: Pak koleno vyndáme a potřeme omáčkou, kterou připravíme smícháním hořčice, BBQ omáčky a oleje. Troubu nastavíme na 120 °C a potřené koleno pečeme dál. V intervalech 10 minut pak vždy opět koleno potřeme. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu trouby na 190 °C.
Zveřejněno 30. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxoG
Moje poznámka
Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxoG
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 17 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
sůl,
česnek sušený,
paprika sušená uzená,
pepř mletý,
voda,
hořčice dijonská,
olej
Komentáře (2)