Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 787 kJ / 1 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,80 g |
Tuky | 60,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 206,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího hrnce dáme cukr, sůl a vodu a dáme vařit. Zpočátku stačí občas promíchat. Nejprve cukr začne bublat, poté, jak se voda vypařuje, může dělat i hrudky. To už je třeba více míchat. Sporák dáme na stupeň 2 až 3 ,cukr se začíná rozpouštět a pomalu hnědnout.
Krok 2: Jakmile bude mít barvu jako karamelky a je rozpuštěný, odstavíme ho z plotýnky a vlijeme smetanu.
Krok 3: Hned se vytvoří ztvrdlá krusta, hrnec vrátíme na plotnu a opatrně (může to vyšplíchnout), mícháme. Postupně se vše krásně spojí, i když to tak nevypadá. Pak už jen nalijeme do skleniček a zavíčkujeme.
Zveřejněno 2. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tekutý karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWWmL
Moje poznámka
Tekutý karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWWmL
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 3 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 4 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 4 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 4 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 4 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 4 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 5 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 6 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 6 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 6 hodinami
Suroviny:
cukr krystal,
voda,
smetana ke šlehání,
sůl
Komentáře (3)