Pečený bůček
Dobře upečený šťavnatý bůček je syté jídlo. Klasika, která v zimě potěší chuťové buňky a uspokojí i hodně hladového strávníka. Skvěle chutná i v létě, za studena, na tenko krájený na krajíci dobrého chleba, spolu s pikantním zeleninovým salátem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 889 kJ / 3 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,24 g |
Tuky | 297,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Opět otočíme kůží nahoru pečeme znovu 30 minut. Krok 6: Zvýšíme teplotu na 200 °C a za častého polévání výpekem a případného podlévání, dopečeme do zlatova. Krok 7: Podáváme s hořčicí, chlebem a kyselou okurkou. Lze i s bramborovým či houskovým knedlíkem a špenátem nebo zelím.
Zveřejněno 11. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVgq
Moje poznámka
Pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVgq
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 20 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 40 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 1 hodinou
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 1 hodinou
Cuketový perník
MonikaP. před 2 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 3 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 3 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 5 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 5 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 6 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Vepřová ledvina.
Pěkný vepřový kus od ledviny se vypere, nasolí, trochu kmínem posype, vrchní stranou, totiž kůží položí se na pekáč, podleje se trochou vody a nechá se tak dlouho na té straně péci, až je kůže měkká, pak se obrátí, kůže se ostrým nožem na kostky nakrájí, solí trochu popráší a nechá se při hezky prudkém ohni dopéci, aby kůrčičky hodně zkřehly.